Ebimbe kimdir, aslen nereli? Ebimbe Galatasaray'a mı transfer oluyor? Ebimbe kaç yaşında, mevkisi ne?

Ebimbe kimdir, aslen nereli? Ebimbe Galatasaray'a mı transfer oluyor? Ebimbe kaç yaşında, mevkisi ne?
Sarı kırmızılı takım transferlerine devam ederken, Galatasaray'ın Ebimbe ile ilgilendiği iddiası gündeme geldi. Peki Ebimbe kimdir, kaç yaşında ve nereli? Galatasaray Ebimbe'yi aldı mı?

Galatasaray'da transferde çalışmaları son hızıyla devam ederken, sarı kırmızılı takım kanat bölgesi için düğmeye bastı. Son olarak takımın Ebimbe ile ilgilendiği iddia edildi. Peki Ebimbe kimdir, aslen nereli? Galatasaray Ebimbe'yi aldı mı?

EBİMBE KİMDİR?


21 Kasım 2000 tarihinde dünyaya gelen Ebimbe, 23 yaşındadır ve Stains, Fransa'da doğmuştur. Şu anda tEintracht Frankfurt'ta orta sahada oynayan ismin kilosu ise 76 kg'dır.

Boyu1,83 metre olan Ebimbe, Bundesliga kulübü Eintracht Frankfurt'ta orta saha oyuncusu olarak oynayan bir Fransız profesyonel futbolcudur .

Paris Saint-Germain Akademisi'nde yetiştiği bilinen Dina Ebimbe, ilk profesyonel sözleşmesini 2 Temmuz 2018 tarihinde Paris Saint-Germain (PSG) ile imzalamıştır. Ardından 2018-19 sezonunu yedek takımda geçirmiştir.

5 Temmuz 2019 tarihinde ise Le Havre, Dina Ebimbe'nin Ligue 2 ekibine kiralık olarak katıldığını açıklamıştır.

İlk profesyonel golünü 30 Ağustos 2019 tarihinde Caen'e karşı 3-0 kazanılan maçta atmıştır.

2021-22 sezonu öncesinde Dina Ebimbe, Paris Saint-Germain'e geri dönmüştür. Sezon öncesi hazırlıklarına katılan isim 2021'de Lille'e karşı 1-0 Trophée des Champions mağlubiyetinde kulüp için profesyonel ilk maçına çıkmıştır.

21 Ağustos 2022'de Dina Ebimbe, Bundesliga kulübü Eintracht Frankfurt'a sezonluk kiralık anlaşmayla katılmıştır. 30 Mayıs 2023'te Eintracht Frankfurt, Dina Ebimbe'nin Haziran 2027 senesinde dek kadar kalıcı olarak kulübe katıldığını kamuoyuna açıklamıştır.


Son olarak Gazeteci Haluk Yürekli'den "Galatasaray, Zalewski dışında bir isim için daha çalışma başlattı. Éric Junior Dina Ebimbe." şeklinde açıklama bulundu. Ebimbe'nin sarı kırmızılı takıma gelip gelmediği yakın süreçte belli olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.