Beşiktaş'ta Fernando Santos'un istatistiklere ters etkisi! Takım dibe vurdu

Beşiktaş'ta Fernando Santos'un istatistiklere ters etkisi! Takım dibe vurdu
Trendyol Süper Lig'de oynadığı son maçta Kayserispor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, belki de bu sezonun en kötü karşılaşmasına imza attı. Siyah beyazlılar, zor durumdaki rakibi karşısında istatistiklerde dibe vurdu. Hedefte Fernando Santos var.

Hasan Arat yönetiminin ilk teknik direktör tercihi olarak imza attırdığı Fernando Santos'tan beklentiler yüksekti. İmza töreninde konuşan Arat; 'Beşiktaşlılar hücumu ve atak futbolu sever' ifadelerini kullanmıştı ancak şu ana kadar gerçekleşen tablo bunun tersi çıktı. Birçok siyah beyazlı Portekizli çalıştırıcının oyun stilini beğenmezken özellikle deplasmanlarda defansif tarzın seçilmesini anlamlandıramadığını ifade ediyor.

Trabzonspor ve Karagümrük'ü yendi

Fernando Santos'un gelişi sonrasındaki son 6 maçta sadece Trabzonspor ve Karagümrük'ü yenebilen Beşiktaş, Pendikspor'dan 4 gollü yenilgi aldı. Sivas'ta da Manaj'ın golüne cevap veremedi ve sahadan beraberlikle ayrıldı. 10 kişi kalan Adana Demirspor ve çok zor günlerden geçen Kayserispor'a gol dahi atılamayınca puanlar paylaşıldı.

İstatistikler dipte

Kara Kartal'ın Santos göreve gelmeden önceki puan ortalaması 1.68 iken bu ortalama Santos döneminde 0.83'e düştü. Gol ortalaması da 1.57'den 1.33'e geriledi. Santos göreve geldikten sonra 18 olan zirve ile aradaki fark da 26'ya çıktı. Ayrıca Siyah-Beyazlılar, Kayseri maçındaki 0,21'lik gol beklentisi ile de haftanın en kötü performansına imza attı. tecrübeli teknik adamın Kayserispor maçında defansif bir oyun tercih etmesi, Cenk'i çıkartıp Al-Musrati'yi oyuna alması ve orjini 10 numara olan Muçi'yi de sağ kanatta oynatması futbol kamuoyu ve Siyah-Beyazlı taraftarlar tarafından çok tartışıldı.

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.