Beşiktaş'ta Daniel Amartey'in korkutan sakatlık istatistiği

Beşiktaş'ta Daniel Amartey'in korkutan sakatlık istatistiği
Bu sezon şampiyonluk mücadelesi vermek isteyen Beşiktaş'ın en önemli transferlerinden biri olarak gözüken Daniel Amartey, sakatlıkları ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Beşiktaş'ın Leicester City ile kontratı sona erdikten sonra serbest statüden kadrosuna kattığı Daniel Amartey, hem ön libero hem stoper hem de sağ bekte oynayabilmesi nedeniyle Şenol Güneş'in elini rahatlatması için onay vermesiyle alınmıştı. Ganalı futbolcu şu ana kadar 12 karşılaşmada yer alsa da 8 maçta da sakatlık nedeniyle yer alamadı. Ayrıca Gana Milli Takımı'nda yaşadığı son sakatlıkla birlikte bu sayı daha da artacak.

Uzun süre uzak kaldı

Daniel Amartey'in Beşiktaş öncesindeki kariyerinde de uzun süre sahalardan uzak kaldığı dönemler mevcut. 2018-2019 sezonunda bileği sakatlığı nedeniyle hem kulübünde hem de ülkesinde toplam 46 maçta forma giyemedi. Bir sonraki sezon ise İngiliz ekibinde 27 mücadelede oynayamadı. 2020-2021 sezonunda ise 19 kez sahaya çıkamadı.

Milli takımda sakatlandı

Dünya Kupası elemeleri için ülkesi Gana'nın temsil ettiği Madagaskar maçında sakatlanarak oyundan çıkan Amartey için federasyon tarafından yapılan açıklamada, Komorlar karşısında oynayamayacağı duyuruldu. Şu ana kadar Beşiktaş'ta 8 karşılaşmada kadroya giremeyen Amartey'in yapılacak kontroller sonrasında futbol hayatından ne kadar uzak kalacağı belli olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.