Ankaragücü Başkanı Faruk Koca başkanlık yapabilecek mi?

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca başkanlık yapabilecek mi?
MKE Ankaragücü'nün Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldığı maç sonrası hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan Başkan Faruk Koca tutuklandı. Peki, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca başkanlık yapabilecek mi? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasını kapatan karşılaşmalardan biri Ankara'da oynandı. MKE Ankaragücü'nün Çaykur Rizespor'u ağırladığı maç, Morutan ve Gaich'in attığı gollerle 1-1 sona erdi. Son düdüğün ardından sahaya giren MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere düşen Meler'e iki kişi de tekme attı. Yüzünü kapatmaya çalışan başarılı hakemin gözündeki şişlik durumu özetler nitelikteydi. Bu sabah tutuklanan Faruk Koca'nın ne ceza alacağı merak ediliyor ancak çeşitli öngörüler var.

Ligler ertelendi

Karşılaşma sonrasında yaşanan bu olayla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini duyurdu. Buna göre Süper Lig'in yanı sıra alt liglerde de ikinci bir karar çıkana kadar maçlar oynanmayacak. Büyükekşi, ' TFF olarak acil toplantımızı gerçekleştirdik. Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Bu saldırı, Türk futbolu adına utanç gecesi. Türk futbolunun bunları hak etmediğini düşünüyor ve artık 'Yeter' diyoruz. Her gün bir hakemi suçlamak, her gün açıklama yapmak… Hakemlerimiz de bir insan. Onların da hataları olabilir ama bu kadar da yumruk ve tekme atmayı hiçbir hakeme yapamayız. Türk futbolunun marka değerini daha fazla düşürmeyelim. Türk futbolunu dünyaya rezil etmeyelim" diye konuştu.

Halil Umut Meler şikayetçi oldu

Yediği yumruk ve tekmeler sonrasında gözü şişen hakem Umut Meler, olayın ardından hastaneye kaldırıldı. Meler kontrolünün sonrasında gittiği karakolda ifadesinde olaya karışan herkesten şikayetçi oldu.

Faruk Koca başkanlık yapabilecek mi?

Ev sahibi ekibin başkanı Faruk Koca'nın attığı yumruk sonrası alacağı ceza da merak konusu. Ancak eylemin karşılığı 3 yıl hak mahrumiyeti alabilir. 2 seneyi aşkın sürelerde cezalar ömür boyu olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle Koca bundan sonra kulüp yöneticiliği yapamayacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.