Anadolu Efes’in yıldızı Fenerbahçe’de!

Anadolu Efes’in yıldızı Fenerbahçe’de!
Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes forması giyen Erten Gazi’yi renklerine bağladığını duyurdu.

2024-2025 sezonuna yönelik transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko’dan bir transfer haberi daha… Sarı-lacivertli kulüp ezeli rakipleri Anadolu Efes’te forma giyen KKTC asıllı milli basketbolcu Erten Gazi ile anlaştı.

Fenerbahçe Beko’dan yapılan resmi açıklama ile duyurulan transferde Erten Gazi ile 1 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi. Anadolu Efes ile 2 EuroLeague şampiyonluğu yaşayan 27 yaşındaki 1.91’lik guard NCAA’de de forma giymişti.

Sarı-lacivertli kulüp Erten Gazi transferini şu sözlerle duyurdu: “Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Anadolu Efes forması giyen guard Erten Gazi (1997, 1.91) ile 1 yıllık anlaşmaya vardı”


Erten Gazi kimdir?

15 Haziran 1997 tarihinde Lefkoşa’da dünyaya gelen 1.91 boyundaki oyuncumuz, her iki guard pozisyonunda forma giyebiliyor.

Erten Gazi basketbola 2004 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Güzelyurt Basketbol İhtisas Kulübü’nde başladı. Başarılı oyuncu, 2012-13 sezonunda Anadolu Efes altyapısına katıldı ve 2013-14 sezonundan itibaren iki sezon Pertevniyal forması giydi.

2015-16 sezonunda NCAA’de DePaul Üniversitesi’ne katılan Erten Gazi, iki yıl boyunca bu organizasyonda forma giydikten sonra 2017-18’de Fordham Üniversitesi’ne geçti.

2020 yılında mezun olan Erten Gazi, NCAA kariyerinde 2015-16 sezonunda Big East Konferansı All-Academic Team’e seçilirken, 2019-20 sezonunda George Mason Üniversitesi’ne karşı kaydettiği 22 sayı ve altı ribaunt, kendisinin NCAA kariyer rekoru olarak kayıtlara geçti.

Başarılı sporcu, 2020 yazından bu yana Anadolu Efes forması giyiyordu. Erten, kariyerinde lacivert-beyazlılar ile 44 EuroLeague karşılaşmasında süre buldu.

Erten Gazi, 2023-24 sezonunda Anadolu Efes ile 16 maçta forma giyerken 8.31 sayı, 1.63 ribaund, 0.81 asist ortalamaları üretti.

Erten Gazi, milli takımımızı hem alt yaş gruplarında hem de A Takım seviyesinde birçok kez temsil etti.

Erten Gazi, özellikle savunmadaki sertliği ve takımına kattığı enerjiyle tanınan bir isim.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Erten Gazi’ye hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu bir sezon yaşamasını temenni ediyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.