Yola saplanan seçimi kaybediyor

“Belediyeciliğin omurgasını sosyal belediyecilik oluşturuyor” diyen Hasan Akgün, bunu yapmayan belediye başkanının seçim kaybettiğini ifade etti. Akgün, “Belediye başkanları sadece kanal yapmaya, yol yapmaya saplanıp kalıyorsa seçim kaybediyor. Sosyal belediyecilik baskın çıktı” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Murat Karayalçın, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği kitap fuarında “Türkiye’de yerel yönetimler, yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Sosyal belediyecilik baskın çıktı
Moderatörlüğünü Cemil Arslan’ın yaptığı söyleşide konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Günümüzde geldiğimiz nokta itibariyle belediyeciliğin omurgasını artık sosyal belediyecilik oluşturuyor. Biz de vatandaş sokakta gezerken yol, kanal, su, park yerine daha çok sosyal faaliyetler içeren konuları soruyorlar ve sorguluyorlar. Geldiğimiz nokta eğer belediye başkanları sadece kanal yapmaya, yol yapmaya saplanıp kalıyorsa seçim kaybediyorlar. Dolayısıyla sosyal belediyecilik baskın çıktı” dedi.

Belediyeler saydamlaşmalı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde uygulamaya koyduğu Dikmen Vadisi, Batıkent ve Portakal Çiçeği projesi gibi sosyal belediyecilik projelerini anlatan Murat Karayalçın ise, “Katılımı, halkın katılımını çok tılsımlı bir sözcük olarak görüyorum. Birincisi o, ikincisi de saydamlık. Belediyenin saydamlaştırılması gerekiyor. Parayı nasıl kullanıyorsun? Kime veriyorsun? Ödemeleri nasıl yapmışsın? Bunların hepsinin böyle saydam ve cam gibi olması lazım” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri