Yalova'da "Marmara Yamaç Paraşütü Yarışması"

Marmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Yarışması Yalova'da gerçekleştirildiMarmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Yarışması Yalova'da gerçekleştirildi.

Yalova'nın Çınarcık ilçesi Teşvikiye Beldesi'nde açılan 455 metre yüksekliğindeki Teşvikiye Tepesi'nde Marmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya Yalova'nın yanı sıra çevre illerden de toplamda 40 sporcu katıldı. Yarışma sonunda dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Törene Yalova Valisi Hülya Kaya, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, sporcular ve davetliler katıldı. Konuşmaların ardından sporculara ödülleri takdim edildi. Öte yandan 7 bölgede gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren sporcuların İnönü'de düzenlenecek olan Türkiye finalinde yarışmaya hak kazandı.

HÜLYA KAYA: MARMARA BÖLGESİNİN EN GÜZEL PARKURLARINDAN BİRİNİ YAPTIK

Marmara Bölgesinin en güzel parkurlarından birini yaptıklarını dile getiren Yalova Valisi Hülya Kaya, "Bugün Marmara Bölgesindeki yamaç paraşütü uçuşlarımızı ilk defa Teşvikiye Tepesi'nden gerçekleştirdik. Yalova'nın bu noktada inanılmaz bir potansiyeli var. Çıktığımız bu yolda oluşturduğumuz parkurda, Marmara Bölgesinin en güzel parkurlarından birini yaptık. Bu parkurda bundan sonra çevre illerden bu sporla ilgilenen eğitimini almış sporcularımızı ağırlayacağız. Yarışmaya katılım sağlayan sporcularımızdan çoğu, yerimizin Fethiye'den de güzel olduğunu söylediler. Bu da bizi mutlu etti. Biz buradaki mevcut alt yapının daha da iyileştirilmesiyle ilgili çalışmaları, başkanlarımızla beraber yürütmeye başladık. Burası da tescillendi. Bundan sonraki süreçte de daha da iyileştireceğiz" dedi.

NURİ BAŞ: BURASI MARMARA BÖLGESİNİN GÖZDE YAMAÇ PARAŞÜTÜ TEPESİ OLACAK

Yalova Havacılık Spor Kulübü Başkanı Nuri Baş ise "Çınarcık ilçesi Teşvikiye Beldesi'nde yeni açtığımız yamaç paraşütü tepesinde bir hedef şampiyonası yaptık. Bu yarışmaya 40 pilot arkadaşımız katıldı. Burada 1'inci olanlar İnönü'deki Türkiye finaline hak kazanacaklar. Genel klasmanda 5, kadınlar klasmanında 3 sporcu dereceye girdi. 3 gün içinde sağlıklı ve güzel şekilde yarışmayı tamamladık. Burası Marmara Bölgesinin gözde yamaç paraşütü tepesi olacak. Bu yarışma dünyaya açık bir yarışma. 455 metre yüksekliğinde tepemizden, yelken mantığıyla pilotumuz saatlerce uçuş yapabiliyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri