Yalova'da iki ayrı noktada orman yangını çıktı

Yalova'da iki ayrı noktada orman yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yalova'nın Armutlu ilçesinde 2 ayrı noktada orman yangını çıktı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken, söndürme çalışmalarına havadan helikopterle destek veriliyor.

Yangın, saat 14.00 sıralarında Armutlu ilçesindeki Keçikayalıkları mevkisi ile Kapaklı köyündeki ormanda çıktı. Yerleşim yerlerine yakın olan 2 ayrı yangına müdahale için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri sevk edildi. Yalova Valisi Hülya Kaya, "Armutlu'da Kapaklı ve Keçikayalıkları'nda iki noktada gelişen yangına 2 adet yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz ve bölgedeki itfaiye araçlarımızla müdahale ediyoruz. Kısa sürede yangını kontrol altına almayı umuyoruz. Gerekli tüm önlemler için ekiplerimiz ve gönüllüler sahada" dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da yangına 2 helikopter, 20 araç ve 80 personelle müdahale edildiği, Kapaklı köyündeki yangının ilerlemesinin durdurulduğu kaydedildi. Keçikayalıkları mevkisindeki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği, alevlerin tek bir noktada sürdüğü belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri