Üretim İstasyonu'ndaki 2 kızıl geyik doğaya salındı;

Bursa'da Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Geyik Üretim İstasyonu'ndaki 2 kızıl geyik doğaya salındı. O anlar an bean kaydedildi.

Bursa'da Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Geyik Üretim İstasyonu'nda üretilen 2 kızıl geyik, 1,5 saat süren operasyon sonrası doğaya salındı. O anlar, saniye saniye kaydedildi.

Uludağ Milli Parkı'ndan 2004 yılında alınan 10 geyik ile başlatılan proje kapsamında, Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde bulunan 100 hektarlık Geyik Üretim İstasyonu'nda üretilip, yaşamlarını sürdüren kızıl geyiklerden 2'si, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Bursa Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya salındı. DKMP ekiplerinin yakaladığı geyikler, veteriner hekimler tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltıldıktan sonra kendilerine zarar vermemeleri için boynuzları kesildi. Baygın haldeki geyiklerin koyuldukları taşıma kabinleri, forkliftle kamyona yüklenerek doğaya salınacakları bölgeye getirildi. Kendilerine gelen 2 erkek kızıl geyik burada doğaya salınırken, 1,5 saat süren operasyon saniye saniye kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni anayasa' mesajı: 'En büyük engel ön yargılardır'

Yerel Haberler Haberleri