Taş ocaklarına özel proje

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Zeytinburnu, Bahçelievler ve Sultangazi'yi ziyaret etti. Uysal, Sultangazi ziyaretinde ilçedeki taş ocakları ve hafriyat kamyonu trafiği sorununu çözmek için harekete geçtiklerini söyledi.

Göreve geldiği günden bu güne ilçe belediye ziyaretlerini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, önceki gün de Zeytinburnu, Bahçelievler ve Sultangazi ilçelerini ziyaret etti. Sultangazi'deki taş ocakları ve hafriyat kamyonu trafiği problemlerinden haberdar olduğunu belirterek Uysal, bu problemi çözmek için özel proje hayata geçireceklerini söyledi.

Şehir müzesi yapılacak
İlk olarak Zeytinburnu Belediyesi’ni ziyaret eden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından karşılandı. Başta trafik ve ulaşımın konuşulduğu toplantıda Başkan Uysal İstanbul’a yapılan ve projesi tamamlanan yatırımlardan bahsetti. Zeytinburnu’na yapılan otopark ve kentsel dönüşümün de konuşulduğu toplantıda Uysal ayrıca kültür ve çevre yatırımlarına da değindi. İstanbul Şehir Müzesi inşaat ihalesinin de yapıldığını belirten Uysal müze inşaatına yakında başlanacağını söyledi.

Hedef maksimum verim 
Uysal daha sonra da ikinci durağı olan Bahçelievler Belediyesi’ne geçti. Burada da Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından karşılanan Uysal, İBB ve Bahçelievler Belediye bürokratları ile toplantı yaptı. “Yaptığımız işlerde maksimum verimi hedefliyoruz” diyen Uysal, Bahçelievler’e yapılması planlanan otopark ve yer altı otoparklarından da bahsederek kavşak, üst geçit ve köprü düzenlemelerine de başlanarak bir an önce hayata geçirileceğini söyledi.

Bahçelievler için prestij caddeleri ve meydan düzenlemelerinin de hazırlıkları içerisinde olduklarını vurgulayan Uysal, “Bahçelievler için daha çok yeşil alan projemiz var ve ağaçlandırma da yapacağız. Kültür ve sanat etkinlikleri ile ilçemizin cazibesini arttıracak ve yeni kütüphaneler kuracağız”dedi.

Az laf çok iş
Uysal'ın üçüncü ziyareti ise Sultangazi’ye oldu. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından karşılanan Başkan Uysal, karşılamanın ardından İBB ve Sultangazi Belediyesi bürokratlarının da katılımıyla toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Uysal, “Kentsel dönüşümde yeni bir anlayışla vatandaşımızın lehine bir sistem uygulayacağız” dedi.
Sultangazi’de taş ocakları ve hafriyat kamyonu trafiği problemlerinden haberdar olduğunu ve bu problemi çözmek için düşündükleri projeyi özel olarak takip ettiğini vurgulayan Uysal, “Hedefimiz az laf, çok iş. İstanbulluların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Vatandaşımız neyden mutsuzsa o sorunu çözmek en asli görevimiz” dedi. Uysal ayrıca Sultangazi için kurban satış ve kesim yeri projeleri olduğunu ve bu projeyi de ne kısa zamanda bitirerek İstanbulluların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Üçüncü kez ziyaret
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise “Büyükşehir belediye başkanı olduktan sonra Sultangazi’ye üçüncü kez geliyorsunuz. Bu bizi çok mutlu etti. Bu bizi sahiplendiğinizi gösteriyor. İnanıyorum ki Sultangazi’de hem alt yapı hem de üst yapı çalışmalarınızda çok güzel eserler ortaya koyacaksınız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri