Tartışma 'dağ'ları aştı: Tanju Özcan'la Faruk Özlü arasındaki polemik büyüyor

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan arasındaki 'Bolu Dağı' tartışması sürüyor. İki başkan sosyal medya hesaplarından birbirlerine yanıt vermeyi sürdürdü.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan ile Düzce Belediye Başkanı AK Partili Faruk Özlü arasında yaşanan 'Bolu Dağı' tartışması büyüyor.

Polemik, AK Partili Özlü'nün sosyal medya hesabından Bolu Dağı'nın adının Düzce Dağı olduğunu ifade eden paylaşımda bulunmasıyla başladı.

Özlü paylaşımında, "Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar. Bunlardan birisi de "Bolu Dağı" ismidir. Aslında Bolu tarafında "dağ" yoktur. Bolu tarafı ovadır. Dağ Düzce tarafındadır. Coğrafi yapısına göre burası "Bolu Dağı" değil, "Düzce Dağı'dır. Yaşam alanı bakımından, dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin. Bu yanlışı düzeltelim. Bu dağın doğru adı "Düzce Dağı" dedi.

Ardından Özlü'nün paylaşımına yanıt vermekten gecikmeyen Özcan, Bolu Dağı'nın Bolu'nun simgesi olduğunu belirterek Özlü'nün açıklamasına tepki gösterdi:

"Düzce'nin mevcut belediye başkanı Faruk Özlü. Bolu Dağı'na göz koymuş. Bolu Dağı, Bolu'nun simgesidir. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma. Kaynaşlı'yı, Yığılca'yı ve Akçakoca'yı elinden aldırma bana. Akıllı ol."

Polemik büyüyor

Ancak iki belediye başkanın atışması burada bitmedi. Birbirlerine yanıt vermekten vazgeçmeyen iki başkan bugün de sosyal medya hesaplarından konuya dair atışmalarını sürdürdü.

Üç ilçeyi almakla gözdağı veren Özcan'a cevap veren Özlü, "Mevlana der ki; ‘bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye’…" şeklinde konuştu.

Özlü'nün yanıtının ardından Özcan da altta kalmadı ve lafını esirgemeyerek "Bolu dağı adı üstünde Bolu’nun dağıdır.Akıllı ol derken boşuna demedim! Artık Bakan değilsin..Eski ilçemiz Düzce’yi kasabaya çevirdin! Bu başarısız hareketlerle AKP’nin kalesi olan Düzce’yi türkücüye kaybediyordun! Boş gündem oluşturma, işine bak!! Alırım elinden bak Akçakoca’yı!" şeklinde açıklama yaptı.

Sonrasında bir açıklama daha yapan Özcan, "Düzcelileri severim, sayarım. Ama Düzce’ye herhangi bir katkı vermediğin için böyle polemiklerden medet umar hale gelmişsin @Dr_Faruk_Ozlu Önce borcunu açıkla, Düzce Belediyesi’ni nasıl batırdığını anlat, ondan sonra bana belediyecilik dersi ver!!! Seviye konusuna da gelince, sen Belediye Başkanı değil, kasabanın şerifi gibi konuşuyorsun. Daha fazla ağzımı açtırma bana, Recep Abin gibi konuşturma…" ifadelerini kullandı.

Özlü'den yanıt: Sana bir ara ‘belediyecilik dersi’ vermeyi çok isterim

Son olarak Özlü, "Belediye Başkanı değil, kasabanın şerifi gibi konuşuyorsun" diyen Özdağ'a şu yanıtı verdi:

Tanju Özcan… Senin düşük seviyene inmemek için gerçekten çok çabalıyorum. Yalnız sendeki bu ‘Akçakoca takıntısını’ çözmeye başladım! Bir ara çık gel bu tarafa. Ama gelirken aracını şoförün kullansın. Anladın sen onu! Sana bir ara ‘belediyecilik dersi’ vermeyi de çok isterim. Anlamazsın ama Belediyeler şehirlerin lokomotifidir. Mesela kasaba dediğin Düzce; Bolu’nun iki katı üretip, 2 milyar dolarla Türkiye’de ilk 20’de ihracat yapıyor. Ayrıca bu kasabanın! nüfusu Bolu’dan 70 bin fazla. 35 bin üniversite öğrencisi ve üretimin dinamosu 5 tane OSB’si var. Ve biz Düzceli kardeşlerimle el ele vererek, tüm bunları son 20 yılda başardık. İşte sen bu yüzden Düzce’ye patolojik bir takıntı besliyorsun, korkuyorsun, stres yapıyorsun. Ama tabi Düzce’den korkmakla sen de haklısın. Korkma, sadece öğren ve takipte kal. Biliyorum senin kafa bu işlere, ihracata, üretime falan basmaz. Senin aklın başka yerlerde. Bırak elimizden herhangi bir şey alma hayallerini de, sen Bolu’ya ne verdin ona bak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul Akvaryum'da dört gentoo türü penguen dünyaya geldi
Evini temizlemesi için çağırdığı kadına cinsel tacizde bulundu, tutuklandı
Antalyasporlu Naldo'nun oğlu ile kayınpederinin ölümüne neden olmuştu: Sanık hakkında karar çıktı

Yerel Haberler Haberleri