Sivas'taki peş peşe depremler: Deprem uzmanı Naci Görür'den ilk açıklama geldi

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Sivas'ta 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Malatya'nın Kale ilçesinde dün 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında bugün de Sivas'ta peş peşe iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sivas'ta, saat 11.29'da merkez üssü kent merkezi olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 10 dakika sonra ise bölge, saat 11.39'da bu kez 4.1 ile sallandı.

Sivas'ta peş peşe meydana gelen depremler kısa süreli panik yarattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Sivas'ta yaşanan 4,7 ve 4,2 büyüklüğündeki iki depremi değerlendirdi. Sosyal medya hesabından konuya dair paylaşımda bulunan Görür, Andolu Fay Zonu içinde zonun oligosenden beri aktif olduğuna dikkat çekerek büyük bir depremin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Görür, "Sıvas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7 dlgerl 4,2. Depremler Merkezl Andolu Fay Zonu icinde (CAFZ). Zon oligosenden beri aktif. Sol yonlu, dogrultu atimli. Erzlncan-Mersin’ e kadar uzanıyor ve kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İsrail duyurdu: Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü
Sağlık Bakanlığı, Aydın Başoğlu'nu görevden aldı: Bakanlığa tepki yağdı
Aşık Shakespeare tiyatro oyununun biletleri satışta!

Yerel Haberler Haberleri