Sen kimin memurusun?

Dün Silivri’nin Seymen Köyünde Silivri’mize  İSTAÇ tarafından yapılmak istenen Tehlikeli Atık Depolama Alanıyla ilgili ÇED toplantısı yapıldı. Daha doğrusu yapılamadı!

Dün Silivri’nin Seymen Köyünde Silivri’mize  İSTAÇ tarafından yapılmak istenen Tehlikeli Atık Depolama Alanıyla ilgili ÇED toplantısı yapıldı. Daha doğrusu yapılamadı! Seymen köy kahvehanesinde düzenlenen ÇED toplantısına bilgilendirmek için gelen kendini bilmez görevlinin bir tanesi ne yazık ki toplantının sağlıklı bir şekilde devam etmesini engelledi. Soru soran vatandaşa astığım astık, kestiğim kestik tavırlar sergileyen bu görevli hanımefendi, yaptığı saygısızlık yetmezmiş gibi birde, “ Ben devletin memuruyum, bana saygılı davranmak zorundasınız” demez mi. Ben gördüm gördüm de böyle memur görmedim anacım. Vallahi o an elimdeki fotoğraf makinesini fırlatasım geldi üzerine. Yahu sen bu devletin memurusun da, bu halk hangi devletin vatandaşı?  Sen kimin memurusun kardeşim? Sen nasıl bir memursun ki halkla devletin arasını bozacak davranışlar sergiliyorsun. Babaç bacak üstüne atıp benim köylü vatandaşımı küçümsemek için mi seni memur yaptı bu devlet? Hele benim köylü vatandaşıma parmak sallayarak kendi köyünün kahvehanesinden kovma cesaretini sen kimden alıyorsun? Sabah sabah yürek yediniz diyeceğim ama görüyorum ki sizde yürekte yok! Silivri’nin Belediye Başkanının elinden mikrofonu almaya çalışacak kadar kendisini kaybeden bu memur hanımı buradan bir kez daha kınıyorum. Siz kimsiniz benim ilçemin belediye başkanının elinden mikrofon almaya kalkıyorsunuz?  Evet belki  yeri geldiğinde en ağır eleştirileri ben yapıyorum Belediye Başkanımıza. Ama kusura bakmayın kimse benim ilçemin belediye başkanına bu şekilde elinden mikrofon alma saygısızlığını gösteremez. Bende dahil kimse de buna müsaade etmez. Kendinize geleceksiniz memure hanım kendinize! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yolda küçük bir çocuk gördüğünde eğilip elini öperken, sen çıkıp ben memurum diyerek köy halkına ve o toplantıda bulunan insanlara hadsizlik yapamazsın, yaptırmazlar! 
Nitekim de yaptırmadılar. Başta AK Parti Meclis Üyesi Mutlu Bozoğlu, “ Biz köyümüzdeyiz, siz nerdesiniz. Siz kimi kimin köyünden kovuyorsunuz? Siz bu halkla bu şekilde konuşamazsınız. Üslubunuza dikkat edin” diyerek  size gereken cevabı verdi.



Ardından CHP Meclis Üyesi Semih Ayeş, “ Haddinizi bilin. Halk değil, siz çıkıp gidin” diyerek size hak ettiğiniz şeklinde tepkisini gösterdi. 
Ben buradan her iki meclis üyemizi de yürekten kutluyorum. Silivri’ye, Silivri halkına sahip çıkmak budur işte. Helal olsun ikinize de. 
Keşke AK Parti’nin değer meclis üyeleride katılsalardı bu toplantıya. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan o Silivri sevdalısı meclis üyeleri neredeydiniz beyler? Silivri’den daha önemli işleriniz mi vardı! 
Bir teşekkür de beyler kıskanmasın ama Seymen köyü kadınlarına etmek istiyorum. Helal olsun size be yürekli kadınlar. Sizin cesaretiniz ve köyünüze sahip çıkmanız inanın beni duygulandırdı. Her birinizi yürekten kutluyorum. 
Ve son  olarak da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir gazetecisi olarak devlet yetkililerine sesleniyorum; “ Bu memur hanımefendi kimin memuruysa lütfen gereğini yapın. Gereğini yapın ki bir daha hiçbir memur devletle halkın arasını bozacak davranışlarda bulunamasın. Halka parmak sallayarak saygısızlık yapamasın. Benimde tansiyonumu çıkarmasın.  
Kalın sağlıcakla… 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri