Rahvan At Doğu Anadolu Şampiyonasının final müsabakası ertelendi

Ardahan'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Rahvan At Doğu Anadolu Şampiyonasının final müsabakası, aniden bastıran sağanak nedeniyle pazartesi gününe ertelendi.

'Geleneksel Rahvan At Yarışları'nın 10'uncusu ve 8'inci Doğu Anadolu At Yarışları Şampiyonası, Ardahan Valiliği, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü'nün katkılarıyla, Ardahan-Artvin kara yolu üzerindeki Sulakyurt köyü mevkisindeki at yarışları sahasında yapıldı. Rahvan At kültürünü yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışlara 20 ilde 76 at katıldı. Yarışmaları izleyen yüzlerce at sevdalısı, kupayı kazanmak için kıyasıya mücadele ededen rahvanların koşusunu büyük bir heyecanla takip etti.

Yarışların final kısmına geçildiği zaman aniden sağanak bastırdı, vatandaşlar sığınacak yer aradı. Şiddetli yağış nedeniyle koşu sahasının yarışlara uygun olmadığını kararlaştıran hakem heyeti, final koşusunu pazartesi gününe erteledi.

Yarışları, Ardahan Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, rahvan atçılar ve çok sayıda vatandaş izledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Hedef yemyeşil bir Arnavutköy!
Kemer'de kuvvetli fırtına tatilcileri zor durumda bıraktı!
Denizde hareketli dakikalar: Sahil Güvenlik, kaçmak isteyen kaçak göçmenlerin peşine düştü

Yerel Haberler Haberleri