Manisa'daki orman yangını: Yüzlerce hektar alan zarar gördü, 3 orman işçisi yaralandı

Manisa'nın Salihli ilçesinde, makilikte başlayıp, ormana sıçrayan, iki mahallenin tahliye edildiği yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 14,5 saatte kontrol altına alındı.

Salihli'nin kırsal Yağbasan Mahallesi, Dibekdağı mevkiinde, dün saat 11.30 sıralarında makilikte çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormana sıçradı. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Salihli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleriyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edildi. Alevlere ilk olarak 4 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozerle müdahale yapıldı.

2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın etkisini artırmasıyla birlikte alevler, Yağbasan ve Karasavcı mahallerine doğru ilerledi. Her iki mahalle de tedbir amacıyla boşaltıldı. Kimi aileler araçlarıyla mahalleden ayrılırken, kimileri ise hayvanlarıyla yaya olarak evini terk etti. Bazı aileler yakınlarının yanına yerleşirken, bazıları ise Manisa Valiliği öncülüğünde kurumların misafirhanelerine yerleştirildi.

Alevlere müdahalede kara ve hava ekipleri attırıldı. Uçak ve helikopter sayısı 1'er artarken, ek olarak 2 arazöz, 1 dozer daha yangın bölgesine gönderildi. 5 uçak, 4 helikopter 51 söndürme ekibi, 9 hava aracı, 9 iş makinesi ve 337 personelle karadan ve havadan yapılan yangında alevlerin sıçradığı Karasavcı Mahallesi'nde 2 ev 1 depo zarar gördü. Müdahale sırasında 3 orman işçisi de yaralandı. İşçiler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İlerleyen saatlerinde rüzgarın etkisi iyice arttı, alevler bu kez de Poyrazdamları Mahallesi'ne doğru yön değiştirdi. Havanın kararmasıyla birlikte hava unsurları görev yapamadı. Saatler 02.00'ı gösterdiğinde yangın kontrol altına alınıp, soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında ilk belirlemelere göre 300 hektar alan zarar gördü.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ahmet Ümit'ten 'Azmanbüs' eylemlerine destek: 'Ekrem İmamoğlu'na sesleniyorum, bundan vazgeçin'
Fenerbahçe'de sağlık kontrolleri başladı
Barselona’da konut krizini çözmek için yeni adım: Turistlere ev kiralanması yasaklanacak

Yerel Haberler Haberleri