Lise müdür yardımcısı cinayeti: 8 kişi tutuklandı, 3 kişi serbest bırakıldı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç'ın otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili olayda 11 şüpheliden, cinayeti işleyen D.G.'nin (17) de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Olay, 26 Haziran sabah saatlerinde Çayırova ilçesi Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi'nde meydana geldi. İlçede bulunan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı olan Mahir Çoğaç, okula gitmek için evinden çıkıp, caddede park halinde olan kendisine ait otomobile bindi. Mahir Çoğaç, emniyet kemerini taktığı sırada, caddenin karşısında yaklaşık 1 saat bekleyen şüpheli, aracın yanına gelerek Çoğaç'ın başına tabanca ile 1 el ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mahir Çoğaç, kurtarılamadı. Çoğaç'ın cenazesi, 27 Haziran'da görev yaptığı okulda yapılan törenin ardından aynı ilçedeki Akse Mezarlığı'nda toprağa verildi.

3 İLDE 11 KİŞİYE YÖNELİK OPERASYON

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından olay günü saldırgan ile olay sırasında yanında bulunan şüpheliyi gözaltına aldı. İfadeler doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler 27 Haziran'da Kocaeli, İstanbul ve Adana'da yaptığı operasyonlarda 9 kişiyi daha gözaltına alarak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. İşlemleri tamamlanan, cinayeti işlediği belirlenen D.G. ile diğer şüpheliler B.Y. (20), O.D. (18), H.Z. (22), E.K. (32), M.Ç. (27), L.A. (44), M.Ö. (24), A.H. (53), E.B. (39) ve T.Ö. ifadelerinin alınmasının ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

Hakim karşısına çıkan şüphelilerden cinayeti işleyen D.G. ile birlikte B.Y. M.Ç., O.D., H.Z., T.Ö., E.K., M.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilirken L.A., A.H. ve E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bakırköy Adliyesi'nde emekliye ayrılan Başsavcı Vekili için veda töreni
Güvenlik görevlisi, tartıştığı site sakinini öldürdü: O anlar kamerada
Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Cep: 'Ayaklarından vurdurmak istedim, ölmesini istemezdim'

Yerel Haberler Haberleri