Kocaeli'de kaldırımlara çiğ et bırakıldı, vatandaş tepki gösterdi: 'Atan cezalandırılmalı'

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü önündeki kaldırımlara çiğ et bırakıldığı görüldü. Görüntüleri çeken bir vatandaş konuyla ilgili önlem alınması için yetkilileri göreve çağırdı.

Sokak köpeklerini ‘uyutma’yı içeren tartışmalı kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda tüm tepkilere rağmen kabul edilerek yasalaşmıştı.

Kanunun yürürlüğe girmesinin Türkiye’nin farklı şehirlerinden sokak hayvanlarına yapılan katliam haberleri peş peşe gelmişti.

Son olarak İstanbul Fatih'te sokakta yürüyen Ayhan Özçelik'in '9 sokak köpeğinin saldırısına uğraması sonucunda hayatını kaybettiği' iddiası sahipsiz köpeklere yönelik tartışmaları daha da alevlendirdi.

Bu kez de farklı görüntüler Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü önünden geldi.

Kocaeli Umuttepe Araştırma Hastanesi'nin önünde sokak köpekleri için kaldırımlara çiğ et bırakıldığı görüldü. O anları video çekerek sosyal medyadan paylaşan vatandaş, çiğ etlerin kaldırımlara bırakılmasına tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne seslenen şahıs, kaldırımlara kemikleri ve çiğ etleri bırakan kişilerin kameralardan tespit edilip cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz sene başıboş köpeklerden kaçan bir genç hayatını kaybetmişti

Geçtiğimiz yıl Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü B Kapısı önünde hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Batuhan Yener Kaymak, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Kazanın Kaymak'ın başıboş köpeklerden kaçarken kaçmak isterken yola atlaması sonucu otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Çiğ et daha saldırgan yapıyor

Uzman isimlere göre, başıboş köpeklerin beslenme şekli sokaklardaki tehlikeyi daha da büyütüyor.

Uzmanlar sokaklardaki köpeklerin kontrolsüzce ve çiğ etle beslenmesinin saldırganlıklarının artmasına yol açtığını söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbullular dikkat! Yol çalışması nedeniyle bu duraklar hizmet veremeyecek
Tunceli'de feci kaza... Cip ile kamyon çarpıştı: 1'i çocuk 2 ölü, 4 yaralı
Maltepe’deki silahlı saldırıda ölen Demirhan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı

Yerel Haberler Haberleri