Kızak

Beş yıl, Büyükçekmece’nin CHP’li Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanında, Plan ve Proje Müdürü olarak çalıştı. 

Beş yıl, Büyükçekmece’nin CHP’li Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanında, Plan ve Proje Müdürü olarak çalıştı. 
*
Sonra…
*
Allah rahmet etsin, vefatından sadece bir ay önce CHP’li vekillerden Mevlüt Aslanoğlu araya girdi, onun Beylikdüzü Belediyesi’ne gelmesini istedi. Aslında yerinden de ita amiri Dr. Hasan Akgün’den oldukça memnundu. Hemşerisi, yakın dostu merhum Aslanoğlu’nu kıramadı, Akgün’ün, “Gitme” demesine rağmen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da yoğun ısrarıyla, üstelik kadrosunu da alarak Beylikdüzü’ne geldi.
Keşke, Büyükçekmece’den ayrılıp Beylikdüzü’ne gelmeseydim demesi için dokuz aya ihtiyacı vardı ki, yeni görevinde anca dokuz ay kalabildi.
*
Bir gün…
*
Önüne, büyük bir projeyle ilgili bir imar dosyası kondu, “İmzala” dendi, imzalamadı. Ertesi gün, yine imzalamadı, sonraki gün de öyle geçti, yine imzalamadı, diretince, “İstifa et” dendi, etmedi, kızağa alındı. 
Tabi, iş bilek güreşine dönünce, gitti, hukuk önünde hakkını aradı, mahkeme, görevine iadesi yönünde karar verdi. Ancak, hukuk mukuk tanımayan zihniyet, yalvar yakar çağırdıkları bürokrata mobbing uygulayarak diğer kızağa aldıkları 5 bürokratla birlikte sittin sene kimsenin uğramadığı bir yere gönderdi, 
Onlar, kızağa alınmış kadrolu beş devlet memuru sıfatıyla bir odaya tıkılı vaziyette mesailerini tamamlayadururken…
*
Bugün…Hem Beylikdüzü’nde hem de Büyükçekmece’de 2018 yılının ilk toplantısı yapıldı.
Beylikdüzü’nün AK Partili meclis üyelerinden Ebru Habip, kızağa alınmış beş devlet memurundan neden faydalanılmadığı, akibetlerinin ne olduğunu filan sordu. Belediye başkanı ve CHP’li Meclis üyeleri, gerek muhalefet partisini gerekse ahaliyi konuyla ailgili bilgilendirmek yerine, verilen önergeyi oyçokluğuyla redderek gündeme almadı.
*
Tam o sıralarda…
*
Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerde ilçenin Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir dönem birlikte çalıştığı Sefa Bingüler’in Plan ve Proje Müdürlüğü’ne atandığını söyledi.
Vaziyet anlaşıldı ki…Büyükçekmece’de aktif görevdeyken, dost-ahbap bakısıyla gördüğü lüzum üzerine görevinden istifa eden Sefa Bingüler, transfer olduğu Beylikdüzü’nde ise gördüğü zulüm üzerine ilçeyi terk etmek zorunda kaldı.
*
Dün, Dr. Akgün’e, “Sefa Bingüler, Beylikdüzü’nde kızağa alınmıştı, sizde ise göreve başladı, nasıl bir bürokrat” diye sordum. Akgün, “Benim için kıymetli bir bürokratdır, deneyimlidir, gitmesini de istememiştim ama gitti, artık bizimle” yanıtını verdi.
*
Bu vesileyle..
Dünkü meclis toplantılarında, adı, Beylikdüzü’nde ve Büyükçekmece’de geçen, Sefa Bingüler’in akıbeti hakkında, hem önerge sahibi AK Partili Ebru Habip’i, hem de aydınlatılması gereken insani bir vakayı içinde barındıran önergeyi reddeden CHP’li meclis üyelerini bilgilendirmiş olayım, Bingüler, Büyükçekmece’de... 
*
Beylikdüzü’nde önüne konan yasadışı talepli bir imar dosyasını imzalamakta direnen o bürokrat, beş yıl boyunca sorunsuz çalıştığı Dr. Hasan Akgün ile mesai yapmaya yeniden başladı, yani…
*
Mevzu aynen böyle birader, şimdi sen düşün, sen kafa yor, iki CHP’li belediye başkanı arasında tenis topu durumuna düşen Sefa Bingüler’in trajikomik hikayesine bin defa gülek mi bin kere kızak mı?
*

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri