Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman 2025? 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman 2025?

Edirne Kırkpınar'da geleneksel olarak düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2025 yılında yapılacağı tarih belli oldu.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 664.'sü 2025 yılında düzenlenecek. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2025 yılında hangi tarihler arasında yapılacağını duyurdu. Başkan Akın'ın açıklamasına göre Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 2025 yılında 30 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Başkan Akın açıkladı

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın konuya dair yaptığı açıklama ile Edirne Belediye Encümeni'nin aldığı kararı paylaştı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025 tarihi

Buna göre, Edirne Belediye Encümeni'nin aldığı karar doğrultusunda 664'üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin 30 Haziran-6 Temmuz 2025 tarihlerinde düzenleneceği, güreş müsabakalarının ise 4-6 Temmuz 2025 tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

2025 Kırkpınar hazırlıkları başladı

Filiz Gencan Akın, bu yıl Kırkpınar'a tarihinde ilk defa bir kadın belediye başkanı olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, önümüzdeki yıl ki Kırkpınar için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Lig usulü Kırkpınar Yağlı Güreşleri geliyor!

Kırkpınar Güreşleri'nin bu yıl aynı zamanda ilk kez lig usulü ile düzenlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Akın, bunun da güreşlerin seyir zevkini arttırdığını belirtti.

Kırkpınar'ın sadece Edirne'nin değil, tüm Türkiye'nin ortak mirası olduğunu belirten Filiz Gencan Akın, "664'üncü Kırkpınar için şimdiden hazırlıklarımıza başladık. Şimdiden tüm güreş severleri 4, 5 ve 6 Temmuz 2025'te yapılacak güreşlerimize davet ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cep telefonu ana kartı ithalatında yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı
Demir kapı anneanne ve torunlarının üzerine devrildi: Yaralılar var

Yerel Haberler Haberleri