İzmir'deki orman yangınına ilişkin Buca Belediye Başkanı Duman'dan açıklama geldi

İzmir'in Buca ilçesindeki çıkan orman yangınına havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ederken, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman bölgeden son durumu paylaştı.

İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman bölgeye gidip, bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını izledi.

'FARKLI YÖNLERDE SÖNDÜRME İŞLEMİ SÜRÜYOR'

Duman, burada yaptığı açıklamada, "Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT) ekipleri yangına müdahale ediyor. Olağanüstü bir şekilde mücadele halindeler. Rüzgar sürekli yön değiştiriyor. Farklı yönlerde soğutma ve söndürme işlemleri devam ediyor. BUCAKUT ekiplerimiz yaklaşık 17 kişi, 5 araç ve 2 tankerle burada hem soğutma hem de söndürme işlemlerini gerçekleştiriyor" dedi.

'YERLEŞİM YERLERİNE UZAK'

Görkem Duman, yangının yerleşim yerlerine uzak olduğunu kaydetti. Herhangi bir tahliye durumunun olmadığını ifade eden Duman, doğal yaşamdaki bazı hayvanları yangından kurtarıp, barınağa götürdüklerini söyledi. Duman, Zafer Mahallesi'ndeki yangında alevler nedeniyle bir çimento fabrikasının risk altında olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda

Yerel Haberler Haberleri