iSKi’den milli atılım

Yerli üretimi destekleyen İSKİ, 17’si tamamen Türk malı olan iş makinesi ve forkflit ile 10 adedi yerli üretim araç olmak üzere toplam 27 iş makinesi ve araç satın aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı kurumlardan biri olan İSKİ, içme suyu, atık su ve dere ıslahı gibi alanlarda gerçekleştirdiği hizmetlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın direktifleri doğrultusunda yerli üretim araçlarını tercih ederek, araç parkını genişletti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Büyükşehir Belediyesi olarak, bağlı kuruluşlarımız ve iştiraklerimizle yerli ve milli üretimi destekliyoruz. Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda başta savunma sanayi olmak üzere son yıllardaki yerli ve milli üretim hamlesine biz de büyükşehir belediyesi olarak elimizden gelen katkıyı yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Yerli üretime destek
Uysal, “İSKİ bu kapsamda 17’si tamamen Türk malı olan iş makinesi ve forkflit ile 10 adedi yerli üretim araç olmak üzere toplam 27 iş makinesi ve araç satın aldı. Tek kalemde gerçekleştirilen en büyük yerli iş makinesi alımı ile toplamda 9 milyon 605 bin TL’lik ödemeyle yerli üretime önemli bir destek sağlandı. Bu doğrultuda; İSKİ’nin yüklenici firmalar dışında sadece kurum bünyesinde hizmet veren iş makinesi sayısı 83’e, araç sayısı ise 225’e yükselmiş oldu” dedi. İSKİ, ilk yerli ve milli TBM Makinesi’ni de Zeytinburnu İçmesuyu Tüneli’nin kazılarında kullanılıyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri