İş makinesinin ezdiği kadın öldü: 2'si engelli 6 çocuğu barakada yaşıyor

Bir geri dönüşüm merkezinde çalışan 6 çocuk annesi Filiz Sercan, iddiaya göre iş yeri sahibinin oğlunun kullandığı iş makinesinin altında kalarak hayatını kaybetti. Kirayı ödemekte zorlanan 6 çocuk oturdukları evden atılarak barakada yaşamaya başladı.

Olay, 28 Mayıs'ta Ferhatpaşa Mahallesi'nde bulunan bir geri dönüşüm merkezinde meydana geldi. 6 çocuğu olan Filiz Sercan (43) geri dönüşüm merkezinde günlük yevmiye ile çalışıyordu. Sercan 28 Mayıs sabahı geri dönüşüm merkezindeki işine gitti. İddiaya göre, iş yeri sahibinin oğlu olan Muhammer T. kullandığı iş makinesi ile geri manevra yaptığı sırada Filiz Sercan'ı görmedi. Filiz Sercan iş makinasının altında kaldı. Sercan, sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Filiz Sercan hayatını kaybettikten sonra 6 çocuğu kirayı ödeyemediği için oturdukları evden atıldı. Babaları da cezaevinde olan 6 kardeşe yakınlarının da yardımıyla kalmaları için bir bakara yapıldı. 2'si engelli toplam 6 çocuk barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Filiz Sercan'ın ölümünden sorumlu olan Muhammer T. ise olayından ardından tutuklandı. Muhammer T.'nin bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

"6 KARDEŞİMLE BİRLİKTE SOKAKTA KALDIM"

İş kazasında hayatını kaybeden Filiz Sercan'ın kızı Bahar Sercan, "Annemle birlikte ben de orda çalışıyordum. Kepçe geri geri geldi, anneme çarparak altına aldı. Sonrasında polis, savcı, sağlık ekipleri geldi. Olay zaten sabah 08.30'da oldu. Anneme vuran kişi şu anda dışarıda. Durumumuz olmadığı için kirayı ödeyemedik, o yüzden ev sahibi bizi dışarı atmak zorunda kaldı. 6 kardeşimle birlikte sokakta kaldım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi.

"BU ÇOCUKLARIN GELECEKLERİ YOK "

Ölen kadının yeğeni Emre E., "Kendisi sabah işe gidiyor. İş kazası geçiriyor, Halam çalışırken orada bulunan kepçe operatörü geri geri geldiği sırada görmeyerek halamı eziyor. Halam orada vefat etti. O kişi tutuklandı. Tutuklandıktan sonra bayram arifesinde tahliye edildi. 6 tane çocuk ortada kaldı. Çocuklar mağdur bizim yanımızda kalıyorlar. Akrabalar, eş dost yardım ediyor. Gereken neyse yapılmasını istiyoruz. Karşı taraf hiçbir şekilde bu çocuklara yardımcı olmadı. Bu çocuklar mağdur oldu. Biri fiziksel engelli diğerinin gözleri görmüyor. Çocuklar şu anda burada kalıyor, okul çağında bu çocuklar. Komşular izin verdi. Kendi imkânlarımızla baraka gibi bir yer yaptık. Yeme içme işlerini biz tedarik ediyoruz ama nereye kadar... Bakıma muhtaç bu çocuklar. Anneleri öldü, gelecekleri bitti bu çocukların. Biz anlamadık, kazadan sonra kişi 10 gün tutuklu kaldı. Tahliye edildi. Orda birisi ölmüş, dava açılmadan duruşma yapılmadan tahliye edilmesini anlamadım. Elini kolunu sallayarak çıktı. Bu çocuklar mağdur oldu" şeklinde konuştu.

"KENDİ OĞLUNU KURTARMAYA ÇALIŞTI"

Ölen kadının kız kardeşi Sevgi E., "6 tane çocuk kömürlükte kalıyor. Kömürlüktü burası biz boşalttık. Şu an bu çocuklar perişan halde. Bir yere kadar yetişebiliyoruz. Durumları kötü, ihtiyaçları var. Benim kız kardeşim daha gencecik 43 yaşında toprağa girdi. Çoluğu çocuğu perişan bir halde kaldı. Çok acı bir durum. Mal sahibi gelip bu çocukların halini hatırını bir defa olsun sormadı. Kendi oğlunu kurtarmaya çalıştı. Benim kız kardeşim öldü ama 6 tane evladını arkada bıraktı. Bizim gücümüz hiçbir şeye yetmiyor. 43 yaşında gencecik bir kadını ezip elini kolunu sallayarak geziyor. Biz kimseye gidip de halimizi anlatamıyoruz. Bu çocukların şu an bizden başka hiç kimsesi yok. Bizde elimizde varsa veriyorsak yiyorlar, veremiyorsak aç kalıyorlar. Yetkililerden yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Zonguldak'ta geçen ay 27 kaçak maden ocağı kapatıldı
Erdoğan, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ile bir araya geldi
Çorlu'da tarım arazisinde yangın: TOMA araçları devreye girdi

Yerel Haberler Haberleri