Halk eğitimi kursiyerleri yıl sonu etkinliğinde hünerlerini sergiledi

Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında etkinlik ve sergi açılışı gerçekleştirildi.

Edirne'de, Keşan ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlik ve sergi açılışı gerçekleştirildi.

Keşan Lisesi bahçesindeki halı sahada yapılan programa, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkan Vekili Rasim Ergene, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve vatandaşlar katıldı.

Bizi biz yapan değerleri yaşatıyoruz

İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeynep Öztürk, açılış konuşmasını yaptı. Zeynep Öztürk, "Atalarımızın dediği gibi "beşikten mezara kadar" sözü hayat boyu öğrenmenin ve halk eğitimi merkezlerinin önemini özetlemektedir. Tüm alanlarda hayat boyu öğreniyoruz. Öğrenirken aynı zamanda her yaştan bireye milli birlik ve bütünlük içinde sosyal ve kültürel kalkınmayı destekliyor, hızlandırıyor, bizi biz yapan tüm değerleri, kültürümüzü yaşıyor ve yaşatıyoruz. Keşan Halk Eğitimi Merkezi olarak misyonumuz, eğitim öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak, yediden yetmiş yediye her bireye ulaşarak, 21. yüzyıl becerileri ile bağdaşık kursları aracılığıyla eğitim hizmeti sunmaktır. Kendi kültürünü özümseyen, buna göre değişimleri ve yenilikleri yorumlayarak katılımcı bir anlayışla hedeflerini koyabilen, insan hakları ve değerlerine saygılı, bilimsel düşünebilen ve milli değerlerini gelecek kuşaklara aktarabilen, sorumluluk sahibi, yurttaş olma bilincine sahip kendini ifade edebilen üretken bireyler yetiştirmektir" dedi.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ise halk eğitimi merkezi bünyesinde her yıl açılan kurslarda meydana getirilen eserlerin yılsonu sergisiyle beğeniye sunulduğunu ifade ederek, "Binlerce Keşanlı vatandaşlarımız bu kurslardan faydalanmaktadır. Keşan ilçemiz olarak halk eğitimi faaliyetine büyük önem vermekteyiz. Hayat boyu öğrenme, sadece okul yıllarıyla sınırlı olmayıp, öğrenmeyi yaşam boyu devam eden bir süreç olarak ele almaktadır. Halk Eğitim Merkezi olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 900'e yakın kurs açarak 10 binin üzerinde vatandaşımıza ulaşarak sertifikalandırdık. Halk eğitim bünyesindeki kurs faaliyetlerinin daha da çeşitlenmesini ve bu kurslara daha çok kursiyerlerin katılmasını sağlamak için yoğun bir çaba sarf etmekteyiz" diye konuştu.

Daha sonra müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri tarafından hazırlanan kıyafetlerin defilesi ise büyük ilgi çekti. Program, okuma yazma kursunu bitirenlere sertifikalarının verilmesi ve Keşan Lisesi Spor Salonu'nda sergi açılışının gerçekleştirilmesi ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri