Hakim ve savcı yardımcısı mülakat sonuçları açıklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen yazılı sınavda başarılı olan adaylar arasından bin hakim ve savcı yardımcısı alımına dair mülakat sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yargı hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha etkili ve verimli bir şekilde sunulması için hayata geçirdiğimiz hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi kapsamında, 23-24 Aralık 2023 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yazılı sınavda başarılı olan adaylar arasından bin hakim ve savcı yardımcısı alımına dair mülakat sonuçları açıklandı. Hakim ve savcılarımızın kürsüye daha donanımlı ve güçlü bir şekilde hazırlanmalarını sağlayacak yeni sistemimizin ilk hakim ve savcı yardımcılarını tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Hakim ve savcı yardımcılarının, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacağı ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcıların yanında görev yapacağını aktaran Tunç, "Hakim ve savcı yardımcılarımız, bir yandan daha etkin bir mesleğe hazırlık dönemi geçirirken diğer yandan da hakim ve savcılarımıza yargısal faaliyetlerde yardımcı olacak. Uygulamadaki güncel vakalardan beslenen bir eğitim süreci geçirecek olan hakim ve savcı yardımcılarımız, adliyelerdeki süreçlere doğrudan katkıda bulunacak" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul’da kaç binanın yıkılma riski var? İBB açıkladı: '5 milyon kişi risk altında'
Sayısal Loto’da büyük ikramiye rekor kırarak 387 milyon TL’yi aştı
Beton mikseri otomobili hurdaya çevirdi: 1 ölü, 1 yaralı

Yerel Haberler Haberleri