Gümrükte rüşvet operasyonu: Gümrük memur ve müşavirler gözaltına alındı

İzmir'de Aliağa Gümrük Müdürlüğü ile bazı gümrük müşavirliklerine yönelik rüşvet operasyonu başlatıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aliağa Gümrük Müdürlüğü'ndeki bazı çalışanların rüşvet alıp, görevi kötüye kullandıkları iddiaları üzerine harekete geçti.

Bu kapsamda Aliağa Gümrük Müdürlüğü ile bazı gümrük müşavirliklerine, bu sabah operasyon düzenlenip, arama başlatıldı. Operasyonda bazı gümrük memur ve müşavirlerinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyonun sürdüğü bildirildi.

77 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Aliağa Gümrük Müdürlüğü'ndeki aramaları sürüyor. Soruşturma kapsamında, 139 şüphelinin bulunduğu, 78'i hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. Polisin bu sabah düzenlediği operasyonda 16'sı kamu personeli 77 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 1'inin ise yurt dışında bulunduğu belirtildi.

Öte yandan 139 şüpheli arasında 17 gümrük memuru, 1 Türk Standardları Enstitüsü (TSE) personeli, farklı gümrük müşavirliği firmalarından toplam 35 personel ile 40 şirket ortağı ve yöneticisinin bulunduğu kaydedildi.

BİLGİSAYARLAR İNCELENECEK

Yaklaşık 8 ay önce gelen bir ihbar üzerine yapılan teknik ve fiziki takip sonrası başlatılan operasyonda, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gümrük Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlarda yerinde kopyalama/imaj işlemi yaptığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

AFAD duyurdu: Muğla'da korkutan deprem
Ankara'da 'sahte belge' dolandırıcılarına operasyon: 32 gözaltı
İÜ CERRAHPAŞA REKTÖRLÜĞÜ LABORATUVAR CİHAZI SATIN ALACAK

Yerel Haberler Haberleri