FETÖ'yü sildiler!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul genelindeki 'Gülen' ve 'Paralel' gibi kelimelerden oluşan ya da gülünç ve ahlaka aykırı görülen 103 yol ve sokağın isminin değiştirilmesini oy birliğiyle onayladı. Büyükçekmece'den bir grup meclis üyesi teşekkür için İBB'ye geldi 

istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, bazı ilçelerdeki anlamsız veya gülünç kelimeler, geçici olarak adlandırılan sokaklar ile 'gülen' ve 'paralel' gibi kelimelerden oluşan yol isimlerini değiştirdi. Harita Komisyonu ile Kültür ve Sanat Komisyonu müşterek raporuna göre teklif edilen 193 değişiklikten 103 tanesi değiştirildi. Bunlardan 25'i 'gülen', 4'ü de 'paralel' olarak belirlendi. Vatandaşlardan gelen şikayetler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın konuyla çalışması neticesinde belirlenen sokak isimlerinin değiştirilmesine; AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyeleri hep birlikte olumlu oy kullandı.

Gülen'in adı Halisdemir oldu
Eyüp'teki Gülen Caddesi'nin ismi, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adıyla değiştirildi. Tuzla Postane Mahallesi’nde yer alan FETÖ sanığı eski futbolcu Hakan Şükür Sokağı’nın ismi ise, Şehit Halil Kantarcı olarak değiştirildi. Ayrıca FETÖ çağrışımı yaptığı belirtilen Zaman, Samanyolu, Sızıntı, Aksiyon, Cihan, Himmet, Hizmet, Dumanlı gibi sokak isimleri de gelen şikayetler üzerine değiştirildi.

Müjdat Gezen değişmedi
Yuvarlak, Torbacılar, Fak, Topel, Bayırgülü gibi ahlaka mugayir görülen isimler ile Kandil, Güvenkandili gibi terör örgütünü çağrıştıran sokak isimleri değişen isimler arasında. Ayrıca; Harem, Aşkım, Kısrak, Belleten, Kadeh, Huylu, Pıtrak, Kekevi, Diker, Çerçi, Garzan, Eğrelti, Kısanta, Aranır, Albız, Çalkantı, Akışlı, Gazino, Mabeyn, Selam, Selamsız, Beliğ, Çuha, Şecaat, Çakalı, Koş, Delikoç isimleri ile rakam ve harften oluşan sokak isimleri de yer alıyor.  Öte yandan Üsküdar'da bulunan Müjdat Gezen Sokağı'nın ismi Üsküdar Belediyesi tarafından Tayyip Ayvalıoğlu Sokağı olması önerildi. Öneri Harita Komisyonunca kabul edilmedi.

Büyükçekmece’den teşekkür
Büyükçekmece'de de bazı sokak isimleri değişti. Bölge halkının tepkisini çeken Fatih Mahallesi Torbacılar Sokağı, Sultan Fatih Sokağı, Güzelce'deki Gazino Sokağı ise Güzelce Cami Sokağı olarak değiştirildi. Büyükçekmeceli meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da değişikliğin kabul edilmesi nedeniyle İBB Meclisi'ni ziyaret etti. AK Partili Meclis Üyeleri Recep Erol, Rıdvan Yavuz Bilge'nin ağırladığı Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Uçar, Bedir Gürses, Musa Kaynar, Atatürk Mahalle Muhtarı Alkış Barış hem Büyükşehir Harita Komisyonu Başkanı Mustafa Demir hem de AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan ile görüşürek teşekkürlerini sundu. EMEK KARKAAŞ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri