Eyüpsultan'da kentsel dönüşüme hazırlık

Eyüpsultan'ın iki yoğun merkezi Silahtarağa Caddesi ile Vardar Caddesi arasındaki mesafeyi kısaltacak tünelin yapımına başlandı. Belediye Başkanı Aydın, “Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümle birlikte nüfusumuz artacak. Dolayısıyla bu yollarımızı biraz daha rahatlatmamız lazım” diye konuştu.

Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir proje gerçekleştiriyor. İlçedeki trafik sorununa neşter vuracak ve büyük oranda rahatlama sağlayacak Eyüpsultan Silahtarağa Tüneli; iki belediyenin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek.  Tamamlandığında 200 metre uzunluğa sahip olacak tünel özellikle Silahtarağa Caddesi ile Vardar Caddesi arasındaki mesafeyi kısaltarak sürücülere kolaylık sağlamış olacak. Çalışmanın 180 günde tamamlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Özellikle Çırçır bölgemizde inşaatlar devam ediyor, Karadolap'ta ve Akşemsettin'de önümüzdeki süreçte kentsel dönüşümle birlikte nüfusumuz artacak. Dolayısıyla bu yollarımızı biraz daha rahatlatmamız lazım. Bu anlamda da Büyükşehir Belediyemizle konuşarak geçen dönem yapılmış bir projeyi canlandırdık, bu projemiz Silahtarağa Tüneli Projesi. Yer teslimi yapıldı, ilk kazma vuruldu” dedi.

Alibeyköy yoğunluktan kurtulacak
“İGDAŞ'ın karşısından, Bezmialem'in yanından Vardar Caddesi'ne yani Kılıçarslan Diş Hastanesi'ne çıkacak şekilde bir tünel çalışması yapılıyor” diyen Aydın, “Büyükşehir Belediyemiz 6 ay gibi kısa bir sürede bitireceklerini belirtiyorlar. Eyüpsultan'dan gelen ve Karadolap, Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar'a gitmek isteyen vatandaşlarımızı hiç Alibeyköy'e girmeden bu tünelden geçerek Vardar Caddesi'ne çıkacaklar. Dolayısıyla Alibeyköyümüz çok ciddi bir şekilde trafik yükünden kurtulmuş olacak. Alibeyköy'ü transit geçiş olarak kullanan vasıtalar tünelden geçecekler” ifadesini kullandı. SEDEF KABAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri