Edirne Valisi Sezer: Saros Körfezi’ni hak ettiği değere ulaştıracağız

Yenileme çalışmaları devam eden İbrice Limanı'nda incelemelerde bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı İbrice Limanı'nın Türkiye ve dünyanın önemli dalış merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Burası Türkiye'nin ve dünyanın gözbebeği. Güzel bir merkez. Saros Körfezi'nin hak ettiği değere ulaşması için buradaki paydaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, yenileme çalışmaları devam eden İbrice Limanı'nda incelemelerde bulundu. İncelemeye, Vali Sezer'in yanı sıra Vali Yardımcıları Eyyüp Batuhan Ciğerci ve Ömer Sevgili, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti'li İl Genel Meclisi Üyesi Taner Altın, Mecidiye Köyü Muhtarı Gürkan Akça, balıkçılar ile dalış kulüplerinin işletmecileri katıldı. Vali Sezer ve beraberindekiler, limanda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İbrice Limanı'nın dalış turizminde hem Türkiye hem de dünyada önemli bir yer olduğunu ifaden eden Sezer, "Buradaki dalış merkezlerinin yeniden düzenlenmesi, dalış kulüplerimizin ülke turizmine ve Edirne'nin tanıtımına hizmet etmesi adına altyapıyla ilgili yaklaşık 6-7 aydır bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmanın neticesinde öncelikle liman alanında bulunan hem dalış kulüplerimizde, kooperatifimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Burada özellikle içme suyu konusunda sıkıntımız vardı. Yaklaşık 5 kilometreden içme suyu getirildi. Lavabolar ve genel altyapıyla ilgili sıkıntılar vardı, onlar giderildi. Otopark alanlarıyla ilgili düzenlemeler gerçekleştirildi. Özellikle balıkçı barınaklarıyla ilgili ağlarını örecekleri alanlar düzenlendi. Burada kooperatife ait taş bir bina var. O binada çok atıl durumdaydı. Binanın da yeniden restoresi yapıldı. Özellikle balıkçılarımızın kullanabilmesi için soğuk hava deposu ve buz üretme ünitesi yapımı gerçekleştirildi. Geldiğimiz noktada özellikle dalış noktalarıyla ilgili olarak, dalış noktalarına tonozların bırakılması yine temin edilen şamandıraların bırakılmasıyla beraber dalış kulüplerimizin istekleri doğrultusunda 5-6 dalış noktası düzenlendi. Aynı zamanda dalış kulüplerimizin kullanabilecekleri ve son derecede buraya yakışır, estetik bir şekilde mobil üniteleri önümüzdeki haftadan itibaren buraya kuruyoruz diye konuştu.

'İBRİCE LİMANI DALIŞ KONUSUNDA BİLİNİRLİĞİ OLDUKÇA YÜKSEK BİR MERKEZ'

Yunus Sezer, İbrice Limanı'nın dalış turizmine daha fazla katkı sağlayacağını dile getirerek, "İbrice Limanı dalış konusunda bilinirliği oldukça yüksek bir merkez. Burayı biz ülkemize, turizme ve Edirne'mize kazandırmak istiyoruz. Buradaki sezonu uzatmak istiyoruz. Bu da alt yapı ve verilen hizmetlerle alakalı bir şey. Altyapı noktasında bunu kısa sürede tamamen sonuçlandıracağız. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda hem ülkemizden hem de yurt dışından bu destinasyonu kullanarak, gelip dalış yapan, dalış severlerle burayı buluşturmuş olacağız. Buranın şu andaki kalitesini, buraya sağlamış olduğu katma değeri bu vesileyle arttırmayı umut ediyoruz. Bu bölgedeki temel sıkıntımız altyapı ve nitelikli tesislerin olmayışı. Altyapıyı konusunda oldukça ilerledik. Ana yolla liman arasındaki yolu tamamladık. Hemen hemen bitti, birkaç noktamız kaldı. Onun dışında limanımız ve sahil kenarıyla ilgilide düzenlemelerimizi hızlıca yapacağız. Yine atık suların rehabilite edilmesi içinde çalışmalarda önümüzü aldık. Burası Türkiye'nin ve dünyanın gözbebeği. Güzel bir merkez. Saros Körfezi'nin hak ettiği değere ulaşması için buradaki paydaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri