Denizde mahsur kalan amatör balıkçılar ekiplerce kurtarıldı

Amatör 4 balıkçı denize açıldıktan sonra meydana gelen motor arızası nedeniyle mahsur kaldı. Yardıma tesadüfen geçen ekipler müdahale ederek kurtardı.

Yalova'da 4 amatör balıkçı, denizde açıldıkları kayıklarının motor arızası yapması nedeniyle mahsur kaldı. Balıkçıları, 3 saat sürüklendikten sonra rutin kontrol görevi yaparken tesadüfen fark eden Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri kurtardı.

Olay, saat 19.00 sıralarında Marmara Denizi açıklarında meydana geldi. İddiaya göre, Y.K., A.G., B.İ. ve Ç.K. isimli amatör balıkçılar, kayık ile ava çıktı. Denize açılan balıkçıların kayığı motor arızası yaptı ve 4 balıkçı denizde mahsur kalarak akıntıyla sürüklenmeye başladı. Balıkçılar, kayığın yaklaşık 3 saat sürüklenmesinin ardından rutin olarak su ürünleri kontrol görevi yapan Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tesadüfen bulundu. Balıkçıların kayığı yedeklenerek, emniyetli bir şekilde Çınarcık ilçesinde bulunan balıkçı barınağına çekildi. Balıkçıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri