Denizde kaybolan 2 arkadaşı arama çalışmalarında 3’üncü gün: Arama çalışmaları yeniden başladı

Yalova'nın Armutlu ilçesinde pazar günü kanoyla denize açıldıktan sonra kaybolan Yücel Coşkun (28) ile Hüseyin Piner'in (32) arama çalışmaları 3'üncü günde de devam ediyor.

Yalova'da farklı tersanelerde çalışan 4 arkadaş, pazar günü denize girmek için Armutlu ilçesi Dereağızı mevkisine geldi. Burada, arkadaşlarıyla bir süre yüzen Yücel Coşkun ile Hüseyin Piner, kano kiralayarak denize açıldı. Bozburun'a doğru ilerledikleri görülen Coşkun ile Piner, bindikleri kano ile Tavşantepe Bölgesi'nde kayboldu. Geri dönemeyen gençlerden biri saat 17.30 sıralarında telefon ile sahildeki arkadaşlarını arayarak, kötü hava koşulları nedeniyle Armutlu Meslek Yüksekokulu önünde sürüklendiklerini belirterek, kendilerine yardım edilmesini istedi.

Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi sonucu, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı'na bağlı KB-4504 Sahil Güvenlik Bot çıkış yaptı. Bölgeye ulaşan ekipler, sürüklenen kişilere ve botuna ulaşamadı. Bunun üzerine arama ve kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik'e ait diğer botlar da katıldı. Saat 18.57'de, Armutlu açıklarında mavi-lacivert renkli şişme bir kano ile yakınında kanoda kullanılan kürek bulunurken, Yücel Coşkun ile Hüseyin Piner bulunamadı.

Kayıp gençler dün gün boyu, 3 Sahil Güvenlik Botu, 1 SG Dalış Timi, 1 Deniz Polisi, 1 Deniz Polis Dalış Timi, 6 AFD Lastik Botu ile denizden, 1 SG helikopteri ile havadan, STK ve kara araçları ile karadan sahil taranarak arandı.

Marmara Denizi'ndeki arama çalışmalarına bu saban yeniden başlandı. Yetkililer, yapılan tüm ihbarları değerlendirdiklerini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul Esenyurt'ta ilginç olay: Kurye tuvaletini yaptığı asansörde mahsur kaldı
Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşüm dendi, kentsel dönüşüm yapılmadı
Husumetlisini sokak ortasında vurup kaçtı

Yerel Haberler Haberleri