DEM Partili belediye başkanı partisinden istifa etti: 'Art niyetli durum yaşandı'

Mardin'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) 31 Mart 2023'teki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Kızıltepe ilçesinde belediye başkanı olarak seçilen Zeyni İpek, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Kızıltepe ilçesinde 31 Mart 2023'teki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Kızıltepe ilçesinde DEM Parti'den belediye başkanı seçilen Zeyni İpek hakkında DEM Parti tarafından 2 Ağustos'ta, partilerinin program ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken, Başkan İpek, yaptığı yazılı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

'ART NİYETLİ BİR DURUM YAŞANDI'

Açıklamasında bağımsız belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğini belirten İpek, "Değerli Kızıltepe Halkı; bildiğiniz üzere benim üzerimden oluşturulan kirli bir komplo ile kamuoyunu meşgul eden art niyetli bir durum yaşandı. Benim üzerimden partimi de hedef alan bu kumpasın partime zarar vermemesi adına üyesi olduğum Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Belediye Başkanlığı seçim sürecinde Zeyni İpek olarak Kızıltepe halkına, hak ettiği iyi bir kent ve iyi bir sosyal yaşam adına verdiğim sözlerin sorumluluğunu da yerine getirmem icap ettiği için bağımsız bir belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğimi açıklıyorum. Şehrimizin daha öncelikli ve daha hayati sorunlarına birlikte çözüm arayacağımız bu süreçte hepinizin sunacağı destekle güzel bir Kızıltepe yaratacağımızı umut ediyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da TIR araçları biçip kaçtı, öfkeli araç sahipleri önünü kesip tepki gösterdi
Ruhsatsız iş yeri mühürlenen Afganistan uyruklu şahıs zabıta araçlarının lastiklerini kesti
RTÜK bu kez de sokak röportajlarını hedef aldı: 'Dezenformasyona yol açıyor'

Yerel Haberler Haberleri