Bursa'da dev tatbikat! Siren sesleri duyulacak, 24 saat sürecek

Bursa'da 6.7 büyüklüğünde deprem senaryosu ile hazırlanan ve 24 saat sürecek olan bir deprem tatbikatı düzenlendi. Bursa Belediyesi 6 Haziran günü yapılacak tatbikat için vatandaşları SMS'le bilgilendirdi.

Deprem olasılığı yüksek şehirlerden biri olan Bursa'da bugün için dev bir deprem tatbikatı düzenlendi. Sabah saat 09.00'da başlayarak 24 saat sürecek olan tatbikat için Bursa Belediyesi vatandaşları SMS'le bilgilendirdi.

AFAD tarafından merkez üssü Bursa olan ve olası depremden etkilenmesi muhtemel Yalova, Kocaeli, Bilecik ve İstanbul illerini kapsayan 6.7 büyüklüğünde deprem senaryosu ile hazırlanan tatbikatta acil müdahale araçları sokaklarda olacak.

Bursalı vatandaşlar Bursa Belediyesi tarafından gönderilen, "6 Haziran 2024 Perşembe günü, Afet ve Acil Durumlar Daire Başkanlığı tarafından Bursa genelinde acil durumlara hazırlık hedefiyle deprem tatbikatı gerçekleştirilecektir. Tatbikat sırasında siren sesleri duyulacak ve acil durum araçları sahada olacaktır. Bu sebeple, halkımızın sakin kalmasını ve panik yapmamasını rica ediyoruz. Bu tatbikatın gerçek bir deprem yaşamamıza gerek kalmadan, sadece bir eğitim faaliyeti olarak kalmasını temenni eder, sağlıklı günler dileriz.” mesajı ile bilgilendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Adıyaman'da korkutan deprem

Yerel Haberler Haberleri