Bursa'da 30 dakikada 100'den fazla şimşek çaktı

Bursa'da sabah saatlerinden itibaren görülen sağanak yağışlarda çok sayıda şimşek çakarak yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Marmara Bölgesi'nde etkili olan sağanak, Bursa'da da yaşamı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran gök gürültülü sağanak, kent genelinde etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri, metrekareye ortalama 10 kilogram yağışın düştüğü Bursa'da, 30 dakikada 100'den fazla şimşek görüldüğünü belirtti.

Kentte, bugün öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu, özellikle merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri ile dağ ilçeleri Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles'te yaşamı olumsuz etkiledi. Bursa'da 30 dakikada metrekareye yaklaşık 10 kilogram yağışın düştüğünü kaydeden meteoroloji yetkilileri, yağışların başladığı ilk yarım saatte 100'den fazla şimşek görüldüğünü ve yağışların akşam saatine kadar zaman zaman şiddetini artırarak devam edeceğini belirtti. Sağanak nedeniyle bazı ilçelerde yaşanan su baskınlarına ise belediye ekipleri müdahale etti.

YENİŞEHİR'DE EV VE ARAZİLERİ SU BASTI

Marmara Bölgesi'nde etkili olan sağanak, Bursa'da da yaşamı olumsuz etkilerken, Yenişehir ilçesinin kırsal mahallelerinde ev ve arazileri su bastı. Koyunhisar Mahallesi Muhtarı Türker İleri, "Öğleden sonra aniden bastıran yağmur sonrası, mahallemizde bazı evler ile ekili arazilerimiz sular altında kaldı. Şu anda ne kadar hasar var bilmiyoruz. Hala yağışlar devam ediyor. Rabbim afatından korusun" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırı: İstenen cezalar belli oldu

Yerel Haberler Haberleri