Bursa'da 17. Bal-Göç Panayırı gerçekleştirildi

Her yıl BAL-GÖÇ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak düzenlenen panayır bu yıl da doyasıya eğlendirdi.

Balkan Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen yöresel panayır Hürriyet Ziraat Park'ında 17. kez düzenlendi.

Bursalı vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen panayırda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bursalılar müziğe doyulan festivalde eğlenceli anılar biriktirdi. Bursa'da yaşayan Bulgaristan göçmeni vatandaşlar katıldığı organizasyonda yöresel müzikler eşliğinde yöresel oyunlarını oynadılar.

Ünlü sanatçılar sahne aldı

Dj. Ersin Şen, Piyanist Ayhan Öztürk, Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği Halk Dansları Ekibi, BAL-GÖÇ Halk Dansları Ekibi ve Grup Ezgi gündüz vatandaşlarla buluştu. Gecenin sonunda Ece Seçkin organizasyonu coşturdu.

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan panayırla ilgili konuştu. "Bu yıl 17.'sini düzenliyoruz. Bu Panayırımızda bizim özellikle Bulgaristan'da yazın tatilimiz bittikten sonra kazandığımız parayı harcamak, eğlenmek, alışveriş yapma diye bir kültürümüz var. 2001 yılında başlattığımız panayırı, Bursa'da da yaşatmak istiyoruz. Bu akşam buradayız. Haftaya Kestel'de, sonra Görükle'de sonra da Yıldırım'da olacağız. Bursa, Balkan Göçmenlerinin yoğun olduğu bir yer. Bursa'da Balkan Göçmenlerinin sesi olmak istiyoruz. Ben bu akşam bizden desteklerini esirgemeyen başkanlarımıza teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Antalyasporlu Naldo'nun oğlu yoğun bakımda: Beyin bulgularına bakılacak

Yerel Haberler Haberleri