Bolu'da doğayı kirletmeye devam eden firmaya 3’üncü kez para cezası

Bolu'da, daha önce zehirli atıklarını arıtma yapmadan Büyüksu Deresi'ne boşalttığı gerekçesiyle 2 kez para cezası kesilen ve hakkında suç duyurusu bulunulan beyaz et üretimi yapan firmaya bir kez daha para cezası kesildi.

Bolu'da bulunan Türkiye'nin önde gelen beyaz et üretim tesislerinden biri olan firmaya geçen ay, zehirli atıklarını arıtmadan Büyüksu Deresi'ne boşalttığı ve çevreyi kirlettiği gerekçesiyle Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 1 milyon 160 bin lira ve 2 milyon 220 bin lira olmak üzere 2 kez idari para cezası kesildi. Firma hakkında ayrıca Cumhuriyet savcılığına "Çevrenin kasten kirletilmesi" suçundan suç duyurusunda bulunuldu.

Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde aynı firmanın atıklarını Büyüksu Deresi'ne boşaltarak çevreyi kirletmeye devam ettiği belirlendi. Ekipler tarafından firmaya bu kez 3 milyon 480 bin lira para cezası kesildi. Firma hakkında ayrıca "Çevreyi kasten kirletmek" suçundan 2'nci kez savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Tuğba hemşirenin eşi serbest bırakıldı, cenazeyi ailesi teslim aldı
Bahçesinde çalışması için işe aldığı adamı acımadan öldürdü
Bozyörük yılanını görüntülemek isterken saldırısına uğradı

Yerel Haberler Haberleri