Bir tatlı huzur

AFŞİNDER, Kahramanmaraşlı olan ses ve tambur sanatçısı Hakan Dedeler'i konuk etti. Dedeler, tamburun huzur veren sesiyle kendisini dinlemeye gelen hemşehrilerinin kulağının pasını sildi

Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER) ses ve tambur sanatçısı Hakan Dedeler'i ağırladı. 'Tamburdan Sızan Nağmeler' adıyla düzenlenen programa konuk olan Kahramanmaraşlı Hakan Dedeler, kendisini dinlemeye gelen hemşehrilerinin kulağının pasını sildi.

Farklı sesler konuk oluyor
Program katılımcılara Afşinder tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin yenilmesi ile başladı. Sonrasında açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ahmet Ardıç, “Huzurun sesi olan tambur dinletisi için bizleri kırmayıp davetimize icabet eden Sayın Hakan Dedeler’e teşekkür ediyorum. Hemşerilerimize İstanbul'da yaşarken farklı kültürel ve sanatsal kazanımlar edinmeleri için elden geldiği kadar farklı konu ve konuklarla buluşturmaya yönetim olarak çalışıyoruz. Umarım istifadeye vesile olur ve keyif alırsınız” dedi.

Hemşehrilerden ilk davet
İstanbul'da müzik hayatına devam eden ve birçok sanat akademisinde eğitmenlik yapan Dedeler ise tamburun hikâyesini ve kendisinin müzikle tanışmasını anlattı. Türkiye’nin birçok ilinde konserlere gittiğini söyleyen Dedeler, ilk defa bir hemşerileri tarafından davet edilmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Dernek üyeleri ve üniversite öğrencilerinin de tambur hakkında merak ettikleri soruları cevaplayan Dedeler, son bölümde tambur çalıp şarkılar söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri