Bir sor, bin ah işit!

Yeni yılın ilk yazısında süslü püslü cümleler kurmak yerine, güzide ilçem Silivri’mizin acilen çözüme kavuşması gereken sorunlarını sıralamak istiyorum bu satırlardan. Daha doğrusu ben sosyal medya üzerinden “Sizce Silivri’nin acilen çözüme kavuşması gereken sorunu nedir?” diye sordum. İlçemizin duyarlı vatandaşları da sağolsunlar bir bir sıraladılar çözüme kavuşmasını istedikleri sorunları. Yani ben bir sordum, bin ah işittim. 

Yeni yılın ilk yazısında süslü püslü cümleler kurmak yerine, güzide ilçem Silivri’mizin acilen çözüme kavuşması gereken sorunlarını sıralamak istiyorum bu satırlardan. Daha doğrusu ben sosyal medya üzerinden “Sizce Silivri’nin acilen çözüme kavuşması gereken sorunu nedir?” diye sordum. İlçemizin duyarlı vatandaşları da sağolsunlar bir bir sıraladılar çözüme kavuşmasını istedikleri sorunları. Yani ben bir sordum, bin ah işittim. 
Sevgili takipçilerimden ve okuyucularımızdan gelen cevaplara baktığımızda, yıllardır bir türlü çözüme kavuşamamış ya da kavuşturulmaması için üstün çaba sarf edilmiş dağ gibi sorunlar bugün yine bizlerin ve ilçe halkının gündeminde. 
Peki nedir bu vatandaşlarımızın acilen çözüme kavuşmasını istediği sorunlar? 
Birinci sırada park sorunu çekiyor başı. 
İkinci sırada ise trafik, otopark, Konutlar Bölgesindeki altgeçit ve 10 yıldır tamamlanamayan ve şimdide Anıtlar Kurulu’na takılan Boğluca Deresi ve Silivri Birlik. 
Üçüncü sırada ulaşım problemi çıkıyor karşımıza. Yani Silivri- İstanbul arası ulaşım sorunu da vatandaşlar için ciddi sorun teşkil ettiği çıkıyor ortaya. Özellikle Silivri’den İstanbul’a giden son araba akşam 22:30 olması büyük sıkıntı. 
Bu sorunların yanı sıra yeni yapılan yolların iki ay içinde bozulmasından tutunda, bazı mahallelerde  bozuk olan ve çamur içinde kalan yolların yapılmasına, ilçemizdeki tinerci kardeşlerimizin tedavi ettirilmesine, engelli vatandaşlarımız için engelli köprü geçitleri yapılmasına kadar onlarca talep var. 
Şimdi ben buradan bu sorunlara çözüm bulmakla yetkili kurumlar olan başta Silivri Belediyemiz olmak üzere, İBB ve muhatabı olan tüm kurum yetkililerine vatandaşlarımız adına seslenmek istiyorum. Bitirin artık şu dereyi! Yapın artık şu yerelaltı otoparkını! Silivri’nin iki yakasını bir araya getirmek için daha ne bekliyorsunuz? Konutlar Altgeçiti’yle ilgili projeyi hayata geçirmek için daha ne bekliyorsunuz beyler? Aslında sizde biliyorsunuz bu sorunları. Lakin sorunu bilmek önemli değil, önemli olan çözüm üretebilmek ve sorunu kökten çöze bilmektir. Ve artık siz siyasetçilerin ne dediği önemli değil, önemli olan vatandaşların ne dediği ve ne istediğidir. Haydi bakalım şimdi sıra sizde. Çözün şu sorunları… 
2018 yılı Silivri’de hizmet yılı olsun! Yıllardır ama yıllardır ilçenin kanayan yarası haline gelen sorunları çözüme kavuşturmak iktidarıyla, muhalefetiyle, belediye başkanıyla sizlerin elinde. Siz isterseniz hepsi olur. Yeter ki isteyin, yeter ki vatandaşın sesine kulak verin! 
Teşekkürler dostlar
Silivrimizin sorunlarıyla ilgili soruma duyarlılık göstererek açık yüreklilikle cevap veren takipçilerim, dostlarım Eşref Köse, Süleyman Toygar, Eyüp Yaşar, Şamil Kapucu,  Ramazan Işıklar, Mustafa Çiçekli, Atilla Yıldırım, Yavuz Alçı, Güngör Postacı, Cem Tan, Hikmet Karakaş, Arif Armağan Türkeş, Can Dağaşan, Funda Eda, Serdar Baran, Yıldırım İkinci, Tuğrul Selimoğlu, Neslihan Yazıcı, Saim Fındık, Mehmet Alkaya, Fatih Bekir Üre, Engin Değirmenci, Erhan Kızılyar, Emine Halide Fener Sofuoğlu, Erdoğan Ölçüm, Gökhan Bekler, Vidin Özyer, Uğur Çalış, Ilçin Erol Sakarya, Sevinç Tunç, Akın Kaya, Aşkın Turan, Latif Baykiz, Zafer Erel, Burak Yetkin, Ziğnet Demirel, Barbaros Doğan, Göksel Elvan Yükselen, Nagihan Aytaç’a ve özelden mesaj atarak yukarıdaki sorunları benimle paylaşan tüm dostlara teşekkür ediyorum. Silivri’nin derdiyle dertlenen ve fikirlerini beyan eden tüm dostlara selam olsun… 
 Bu arada bazı siyasetçiler ve arkadaşlar benim bu gücü nerden bulduğumu merak ediyorlarmış. Ben gücümü önce Allah’tan, sonrada değerli okuyucularımdan alıyorum arkadaşlar. Bence sizde öyle yapın. İnanın     bir şey kaybetmezsiniz, aksine kazanan     siz olursunuz…
Kalın Sağlıcakla…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri