Belediye mi otel mi!

Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı içerisinde organizasyonlar kapsamında Balıkesir’e gelecekleri 48 milyon liraya konaklatacak.

Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı içerisinde organizasyonlar kapsamında Balıkesir’e gelecekleri 48 milyon liraya konaklatacak. “Bütçeyi en iyi şekilde her yere dokunarak kullanıyoruz” diyen Yılmaz; 6 bin kişiyi 5 yıldızlı otellerde, 12 bin 500 kişiyi 4 yıldızlı otellerde, 13 bin kişiyi 3 yıldızlı otellerde, 2 bin 500 kişiyi uygulama otellerinde, 2 bin 500 kişiyi de kurum misafirhanelerinde ağırlayacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 12 Ocak’ta yaptığı bütçe görüşmelerinde Türkiye’de, bütçeyi Balıkesir’den daha iyi olarak yönettim diyen bir belediye yönetimi ve meclisinin olmadığını belirten Başkan Yücel Yılmaz “Bu bütçeyi para harcamayarak değil her yere dokunarak her ihtiyaca koşarak her istenilen yere yatırım gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” demişti. Aynı Yücel Yılmaz’ın konaklama, yurtdışı gezileri ve Coffe Break hizmeti için harcadığı para dudak uçuklattı.


6 bin kişi 5 yıldızlı otelde
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı 2023 yılı içerisinde Balıkesir’e geleceklerin konaklama hizmeti için iki ihale yaptı. 48 milyon tutarındaki iki ihalede konaklayacakların sayısı dudak uçuklatacak cinsten. “2023 yılında herkes Balıkesir’e mi gidecek?” sorusunu sorduran ihalelere göre 36 bin 500 kişi belediyenin davetlisi olarak otellerde ağırlanacak. İhale şartnamesine göre: 6 bin kişiyi 5 yıldızlı otellerde, 12 bin 500 kişiyi 4 yıldızlı otellerde, 13 bin kişiyi 3 yıldızlı otellerde, 2 bin 500 kişiyi Uygulama otellerinde, 2 bin 500 kişiyi de kurum misafirhanelerinde ağırlanacak. 48 milyon tutarındaki İki ihalenin de belediye iştiraki Balıkesir Gayrimenkul Yatırım ve Gıda Ortaklığı şirketine kaldığı görülüyor. İhaledeki en büyük soru işareti ise bu kadar kişinin hangi organizasyon kapsamında Balıkesir’e geleceklerine ihale şartnamesinde yer verilmemesi.

15 milyon liraya Coffe Break
“Her yere dokunan” hizmet anlayışıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin borcuna borç katan Yılmaz’ın tartışmalı ihaleleri bununla sınırlı kalmamış. Binlerce insanın hayatını kaybettiği büyük depremden bir gün sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Coffe Break hizmet alım ihalesi yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın 7 Şubat 2023 tarihinde yaptığı ihaleyi 15 milyon 250 bin liraya belediye iştiraki Balıkesir Gayrimenkul Yatırım ve Gıda Ortaklığı şirketi kazandı. Bu ihale kapsamında belediye 145 bin adet Coffe Break hizmeti verecek.


Belediyenin Balkan aşkı
Konaklama ihalelerinin yanı sıra yurt dışına yapılan gezilerle günlerce konuşulan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı içerisinde iki defa Balkanlar gezisi düzenliyor. İlk gezinin ihalesi 6 Ocak 2023 tarihinde yapıldı. İhaleyi 724 bin liraya Mehmet Tekmeci isimli şirkete veren belediyenin balkanlara bir gezi organizasyonu daha yaptı. Bu organizasyonun ihalesi bugün yapılıyor. Belediyenin 365 muhtarı Balkanlar turuna çıkaracağı öğrenildi.

Borcu azaltmak için arsa satıyor
36 bin 500 kişi Balıkesir’de beş yıldızlı, dört yıldızlı otellerde konaklayabilsin diye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi elindeki arsaları satılığa çıkardı. Başkan Yücel Yılmaz ne kadar “Bütçeyi en iyi yöneten belediyeyiz” dese de belediyenin borcu her geçen gün katlanıyor. Geçtiğimiz yıl lunapark arazisini satan Yılmaz, şimdi de Karesi ilçesinde konut imarlı dört arsasını satışa çıkardı. 150 milyon liradan satışa çıkarılacak arsalar kapalı teklif usulüne göre 16 Ağustos tarihinde satılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri