Balıkesir'de ormana sıçrayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyor

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde tarım arazisinde başlayarak ormana sıçrayan yangın geniş alana sıçradı. Alevlerin yaklaşmasıyla bazı mahalleler tahliye edildi.

Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Paşaköy Mahallesi'nde tarım arazisinde başlayıp, ormana sıçrayan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

ALEVLERİN YAKLAŞTIĞI MAHALLE TAHLİYE EDİLİYOR

Alevlerin yaklaştığı kırsal İnkaya Mahallesi için tedbiren tahliye kararı verildi. Bölgeye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi otobüsleri sevk edildi.

Otobüslerle mahallelinin tahliyesine başlandı. Mahalleden tahliyesi sağlanan yöre halkı, kümes ve ağıllardaki hayvanlarını tahliye edemediklerini dile getirdi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 2 helikopter, 23 arazöz, 7 su ikmal aracı, 6 ilk müdahale aracı, 7 hizmet aracı, 8 greyder ve 4 dozerin yanı sıra belediyelerden takviye olarak gelen 27 araç ve toplam 370 personelle müdahale ediliyor.

BAŞKAN ŞEHİRLİ "ORMANLARIMIZ ZAYİ ALTINDA

Yangınla ilgili bilgi veren Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, "İnkaya Mahallesi'ndeki Selimiye Barajı'nın bulunduğu bölgedeyiz. Tarlada ot balyalaması sırasında çıkan yangın, rüzgarın sürekli daire şeklinde esmesi nedeniyle büyüterek ilerledi. Valilik, Büyükşehir ve Altıeylül Belediyemiz yöredeki herkes elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Tedbir amaçlı, kırsal İnkaya Mahalle halkı bölgeden uzaklaştırılıyor. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Herhangi bir telef olan mal da yok. Sadece ormanımızın zayi altında. Herkese geçmiş olsun diyorum. Peş peşe gelen bu yangınlar gerçekten çok can sıkıcı. Ve coğrafyanın ulaşılamaz olması, hava şartlarının, rüzgarın sürekli değişik yönlerden esmesinden dolayı kontrolü zorlaştı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri