Avcılar'da Kudüs tepkisi: Tapusu burada!

Avcılar'da Cuma namazı çıkışında Kudüs için toplanan yüzlerce kişi ABD Başkanı Donald Trump'un kararını protesto etti. İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan ve CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan'ın da katıldığı protestoda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, ABD ve İsrail'e seslenerek, "Kudüs'ün tapusu Avcılar'da gücünüz yetiyorsa gelin o tapuyu buradan alın" diye meydan okudu

ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklaması, Türkiye'nin dört bir yanında Cuma namazlarının ardından protesto edildi. Avcılar'da da Cuma namazı sonrası farklı kesimler bir araya gelerek ABD ve İsrail'e tepki gösterdi. Marmara Caddesi'nde yürüyüşe geçen kalabalığa Kaymakam Hulusi Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ve CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan da eşlik etti.

Kudüs düşerse İstanbul düşer 
Yüryüşün ardınadan meydanda toplananlara selenen AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, "Kıymetli Kaymakamım, CHP ilçe başkanım, avcılarımızn birbirinden değerli insanları. Bugün Kudüs'ümüze sahip çıkmak için, namusumuza sahip çıkmak için buraya geldiniz. 15 Temmuz gecesi vatanımıza kast edenlere dur demek için buraya geldiniz. Ey ABD... Ey İsrail... Kudüs'ün tapusu Türkiye'de, Kudüs'ün tapusu İstanbul'da, Kudüsün tapusu Avcılar'da. Gücün yetiyorsa gel o tapuyu al buradan. Bizim gücümüz hepinize yeter. Çünkü biz inanıyoruz. Çünkü biz haklıyız" dedi.

Sağcısıyla solcusuyla, Kürdüyle Türküyle, Alevisiyle Sünnisiyle protestoya katılan herkese teşekkür eden Tepe, "Bu mesele Kudüs meselesi değil. 15 Temmuz gecesi ülkemize saldıranlar bugün Kudüs'e saldırıyor. Bugün Kudüs düşerse, yarın Ankara, İstanbul düşer. Bundan dolayı bugün birlik ve beraberliğimiz pekiştirme günüdür" diye konuştu.

Barışa kast edenler kahrolsun
CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan ise barış vurgusu yaparak, "Haksızlığa boyun eğmeyen, zalimin zulmü karşısında direnen, dünyanın neresinde olursa olsun ayağa kalkan tüm Avcılarlı halkımızı sevgiyle selamlıyorum. Kahrolsun insanlık ailesinin barışına kast edenler. Yüce insanlığın barış içinde yaşamasına engel olanlar. Rusya'yla olan sorunlarını çözemediğinde başka bir sorun yaratmayı çözüm olarak görenler. Bu anlayış kahrolsun. Bunu kendi kişisel çıkarları için kullanananlar olabilir. Yeryüzündeki en anlaşılır din olan, adı barış anlamına gelen dinimizle aramıza girmeye çalışanlar olabilir. Barışı korumak ve peşinde yürümek için yüce Allah'ın bize bahşettiği aklımızla hareket edelim" açıklamasını yaptı.

Barışı aramaya devam edeceğiz
ABD'nin kararı ile dünyadaki tüm halklara kan ve gözyaşı getirecek bir adım atıldığını belirten Bozan, "Dünya halklarının arasına girmiş kötü bir politikacı görüyorum. Birkaç kişi kendi emelleri için tehlikeli ortamlar yaratabiliyorlar. Adı barış olan yüce dinimize gönül vermiş milyarların bu tuzağa düşmemesi gerekir. Bize yakışan bugün bile barışı sağlayacak koşullar aramaktır. Ortadoğu'da doğan her çocuk kan ve gözyaşına bulanıyorsa buna dur deme hakkımız vardır. Biz de burada tuzağa düşmeyeceğiz. Nasıl ki başkalarının inançlarına saygı duyuyorsak kendi inancımıza da saygı beklemek hakkımızdır. Bu yüce dine mensup tüm fertler bu barışın arayıcısı olmaya devam edecek. Siz de bugün Avcılar halkı olarak buraya eminim bu düşüncelerle geldiniz. Buna geçit vermiyorsunuz. Bu yüce davranışınız karşınıda saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri