87 milyon liralık vurgun...Bakan Şimşek'in adını kullanarak tuzağa düşürdüler: 7 kişi gözaltına alındı

Tekirdağ'da, bir kişinin sosyal medya hesabını ele geçirip, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adını kullanarak dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda 7 kişi yakalandı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan S.D., İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurarak, sosyal medya hesabının çalındığını ve herkese "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek her haneye 5 bin TL yardım yapacak" paylaşımında bulunulduğunu belirterek, şikayette bulundu. D.D. de paylaşılan bilgileri gerçek zannederek iletişime geçtiği şüphelilere 5 bin TL göndererek dolandırıldığı suçlamasıyla jandarmaya başvurdu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şikayetler üzerine kapsamlı çalışma yaparak, şüphelilere ait 19 ayrı bankadaki 551 hesap üzerindeki incelemesinde 87 milyon TL tutarında para hareketliliği olduğunu belirledi. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve JASAT ekipleri şüphelilerin yakalanmasını yönelik Kocaeli, Sakarya ve Sivas'ta belirlenen 7 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 13 cep telefonu, 13 sim kart, 1 dizüstü bilgisayar, 1 DVD ve 1 veri depolama aygıtı ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bakan Şimşek açıkladı: Dünya Bankası'ndan onaylanan finansman toplam 3,7 milyar dolara yaklaştı
Ölüm direksiyon başında yakaladı: Kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti
Akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi, imdadına cankurtaranlar yetişti

Yerel Haberler Haberleri