Vişne reçeli tarifi, nasıl yapılır?

Vişne reçeli yapmak oldukça kolay bir işlemdir. İşte temel bir vişne reçeli tarifi:

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan reçellerden en sevineli olan Vişne reçeli nasıl yapılır? Bu haberimizde Vişne reçeli tarifi, nasıl yapılır? derledik.

Malzemeler

  • 1 kg taze vişne
  • 750 gram toz şeker (şeker miktarını vişnelerin tatlılığına göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı su

Yapılışı

  1. Vişnelerin saplarını ayıklayın ve yıkayın. Daha sonra vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak isterseniz çıkarabilirsiniz, ancak bazı kişiler çekirdekli reçeli tercih eder.

  2. Büyük bir tencereye vişneleri yerleştirin ve üzerine toz şekeri serpin. Şeker vişnelerin suyunu çekmesine yardımcı olacaktır. Üzerine limon suyunu ekleyin.

  3. Tencereye suyu da ilave edin ve ocağı açın. Karışımı kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin.

  4. Karışım kaynamaya başladığında ısıyı düşürün ve vişneler yumuşayana kadar orta ateşte kaynatmaya devam edin. Bu süre yaklaşık olarak 20-30 dakika sürebilir. Arada bir karıştırarak reçelin yanmasını önleyin.

  5. Vişneler yumuşadığında, ocaktan alın ve karışımı blender veya çubuk blender ile püre haline getirin. İsteğe bağlı olarak reçeli çekirdeklerinden arındırmak için süzebilirsiniz.

  6. Püre haline getirdiğiniz reçeli tekrar tencereye alın ve kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Reçel koyulaşıp, istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın. Bu süre yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.

  7. Kıvamını kontrol edin. Reçel biraz soğuyunca daha da koyulaşacaktır. Kıvamını beğendiğinizde ocaktan alın.

  8. Sıcakken steril cam kavanozlara dökün ve hemen kavanozların kapaklarını kapatın. Kavanozları ters çevirerek soğumalarını bekleyin. Bu işlem reçelin daha uzun süre dayanmasını sağlar.

  9. Vişne reçeli tamamen soğuduktan sonra kavanozları tekrar düz çevirin ve serin, karanlık bir yerde saklayın. Reçel servise hazır.

Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri