Şeflerin bile merakla beklediği o tarif : Bal kabağı çorbası nasıl yapılır ?

Büyük dilimleri ve turuncu rengiyle göz dolduran pazar tezgahlarının vazgeçilmezi kabak, lif açısından zengin bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, bağırsak hareketlerini hızlandırması ve cilde iyi gelmesi gibi faydaları bulunmaktadır.

Leyla Karahan Hız - Portakal dilimleri ile göz dolduran pazar tezgahlarında kabak, lif açısından zengin bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, bağırsak hareketlerini hızlandırması ve cilde iyi gelmesi gibi faydaları bulunan kabak sofralarımızda tatlı olarak düşünülse de farklı pişirme yöntemleri ile daha sağlıklı bir şekilde tüketilebilir. Hem sağlıklı hem de besleyici bal kabağı çorbası tarifi hazırladık.

  • Kaç kişilik: 4
  • Hazırlama süresi: 15 dk.
  • Pişirme süresi: 30 dk.
  • Kalori: 45 kcal

Malzemeleri

  • 3 Dilim orta büyüklükte Bal Kabağı
  • 1 Küçük boy patates
  • 1 Küçük boy havuç
  • 1 Küçük boy soğan
  • 4 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Çay kaşığı zencefil
  • 1 Çay kaşığı zerdeçal
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı

Derin bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısınmasını bekleyin.
Kabak küplerini, havuçları, patatesleri ve soğanları ekleyin ve ara sıra karıştırarak soteleyin.
5 su bardağı kaynamış su ilave edilerek pişirilir.
Öğütülmüş zencefil, zerdeçal ve karabiber ekleyin.
Sebzeler pişip yumuşadıktan sonra blendera koyun. 2-3 dakika daha pişirin, tuzlayın ve servis yapın.
Servis yaparken arzuya göre pul biber ekleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri