Sadece 3 Malzeme İle Yapılan Bu Tarifi Daha Önce Denediniz Mi? Hem de İçerisinde Un Yok!

Sadece 3 Malzeme İle Yapılan Bu Tarifi Daha Önce Denediniz Mi? Hem de İçerisinde Un Yok!

Necdet Oktay Apaydın- Yemek tariflerinin en çok aratılan ve araştırılan lezzetlerinden biri de pratik yapılan ve kolay olan farklı tariflerdir. Bu haberimizde sizler için sadece 3 malzeme ile hazırlanan, unsuz ve çabucak yapılan 3 Malzemeli Podifik Kek tarifimiz ile geldik. Peki bu 3 Malzemeli Podifik Kek nasıl yapılır? Bu keki yaparken nelere dikkat edilmelidir? Detaylar haberimizde..

3 Malzemeli Podifik Kek için Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (230 gr)
  • 1 su bardağının yarısından fazla yoğunlaştırılmış süt (240 gr)
  • Kakao (isteğe bağlı)

3 Malzemeli Podifik Kekin Yapılışı

  • İlk olarak 3 yumurtayı sarısını ve beyazını ayırın.
  • Geniş bir karıştırma kasesine 3 yumurtanın sarısını, süzme yoğurdu (230 gr), yoğunlaştırılmış sütü (240 gr) ve isterseniz göz kararı kakaoyu karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Sonrasında ayrı bir kaseye yumurtaların akını alın ve mikser ile kar kıvamına gelene kadar çırpın.

Püf Nokta: Yumurta akının tam kıvamında olup olmadığını anlamak için kaseyi ters çevirin. Eğer akmıyorsa yumurtalar tam kıvamında olmuş demektir.

  • Yumurta akı kar gibi olduktan sonra 3 malzemeden yaptığınız diğer harcı azar azar yumurta akı ile yaptığınız karışıma yavaşça ekleyin.
  • Burada kar kıvamının bozumaması önemlidir. Karıştırırken aşağıdan yukarıya hareketle karıştırma yapın.
  • Bütün harç bir araya geldikten sonra hamurunuz pofidik bir kıvam almış olması gerekiyor.
  • Harcınız olduktan sonra fırını ısıtmaya başlayın. 180 dereceye fırnınızı ayarlayın.
  • Kek Harcınızı yağlı pişirme kağıdına serili kek kalıbına güzelce yerleştirin.
  • Harcınızı kek kalıbına dikkatlice aktarın.

Püf Nokta: Bu esnada fırınınıza kekin kurumaması için bir kapta su koyun ya da pişirdiğiniz keki bir tepsinin içine yerleştirin ve tepsinin tabanı su ile kaplayın.

  • 3 Malzemeli Podifik Kekinizi yaklaşık 35 dakika 180 derecede pişirdikten sonra soğumaya alın ve servise hazır..
  • Eğer vaktiniz varsa kekinizi bir gün buzdolabında bekletebilirsiniz ya da soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz. Hepsi bu kadar... Şimdiden afiyet olsun..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da Elektrik Kesintisi Saatlerce Sürecek! 17 Haziran 2023 Elektrik Kesintisi
Unutulmaya yüz tutmuştu! Ciğer kuzu sarması, tadına inanamazsınız
Turşu Yaparken Sağlığınızdan Olduğunuzu Biliyor Muydunuz? İşte Bu Hatalarla Hastalıklara Davetiye Çıkarabilirsiniz

Yemek Tarifleri Haberleri