Patatesli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesli El Açması Börek tarifi, sıcacık taze çıktığı fırından çıkar çıkmaz mis gibi kokusuyla evinizi saracak ve sizi lezzetiyle hayran bırakacak.

Patatesli El Açması Börek tarifi, pratik hazırlanışı, lezzetli patatesli iç harcı ve kıtır kıtır hamuru ile yapımı kolay, sunumu göz alıcı bir lezzet sunar. Ayrıca evde hazırlayabileceğiniz bu tarif, sıcacık taze çıktığı fırından çıkar çıkmaz evinize enfes bir aroma yayarak, sevdiklerinizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal olan Patatesli El Açması Börek tarifi, çay saatlerinizin, kahvaltılarınızın veya ara öğünlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak.

Patatesli El Açması Börek Tarifi Malzemeler:

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)

İç harcı için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Patatesli El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Öncelikle hamur malzemelerini bir kabın içinde karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve üzerini örtüp 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.

İç harcı hazırlamak için önce patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Soğanı ince ince doğrayın.

Bir tavada sıvı yağı kızdırın. İçine doğranmış soğanları ekleyin ve hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.

Patatesleri ezerek püre haline getirin ve kavrulmuş soğanları ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. İç harç hazır.

Hamurunuzu 12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak oval bir şekil verin.

Hazırladığınız iç harcı her bir hamurun ortasına eşit bir şekilde yayın.

Hamurun iki yanını içe doğru katlayarak üzerini kapattığınız böreklerinizi yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Böreklerin üzerine sarısı çırpılmış yumurta sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp, servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.

İpuçları ve Öneriler:

  1. Hamurunuzun kulak memesi kıvamına gelmesi için, yoğurma işlemini elinizle yapmanız önerilir.
  2. İç harcı hazırlarken patatesleri iyice ezmeniz önemlidir. Böylece iç harç daha lezzetli olur.
  3. Böreklerin üzerine yumurtayı fırça yardımıyla sürerken, yumurtanın her yerine eşit bir şekilde yayılmasına özen gösterin. Böylece börekleriniz daha güzel renk alır.
  4. Böreklerinizi fırında pişirirken, fırınınızın sıcaklığına ve böreklerinizin pişme süresine dikkat edin. Her fırının sıcaklığı farklı olabileceği için, pişme süresi değişkenlik gösterebilir. Böreklerinizin üstü kızarana kadar pişirin.
  5. Börekleriniz piştikten sonra, fırından çıkarıp birkaç dakika dinlendirin. Böylece iç harç biraz soğuyacak ve börekleriniz daha kolay kesilecektir.
  6. Tarifte kullanılan malzemeler ölçülere göre ayarlanarak, miktar arttırılabilir veya azaltılabilir. İsteğe göre iç harcınızı farklı malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, kıymalı veya peynirli iç harçlar kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri