Patates sevenler buraya! Patatesin en lezzetli hali Fırında Baharatlı Çıtır Patates tarifi

Patatesi yağda kızartmadan lezzetli şekilde tüketmek mümkün. İşte çok pratik ve kolay olan fırında baharatlı çıtır patates tarifi ile kilo almadan bu lezzeti sıklıkla tüketebilirsiniz.

Hüsamettin Ozan Aslan- Artık patatesi yağda kızartmaya son! Patates'in her hali çok güzel fakat her zaman aynı şekilde tüketmek kesinlikle hem sıkıcı hem de farklı tatlar arayanlar için çok güzel bir alternatif ile geldik. İsterseniz ara öğün olarak isterseniz sofranızda bir yan ürün olarak tüketebileceğiniz dışı çıtır içi yumuşacık olan ve patatesi sadece çok az yağ ile fırında pişirerek çıtır hale getirmek mümkün. İşte siz değerli okurlarımıza evde her zaman yapabileceğiniz Fırında Baharatlı Çıtır Patates tarifi ile geldik. Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz..

Fırında Baharatlı Çıtır Patates için Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Cajun baharatı (isteğe bağlı)
  • Biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Baharatlı Çıtır Patates Yapılışı

  1. Patatesleri elma dilimi ya da şerit halinde jülyen doğrayın.
  2. Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, karabiber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile iyice homojen hale getirin, karıştırın.
  3. Tepsinize yağlı kağıt ile fırın tepsisine baharatlı patatesleri sıralı şekilde dizin. Dizdiğiniz patatesler üst üste gelmesin aksi takdirde hem patatesler yapışır hem de çıtır olmaz.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  5. Servise hazır.. Şimdiden afiyet olsun...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri