Lokum Gibi Pişmiş Tavuk İstiyorsanız Bu Tarife Hemen Bakın

Tavuk kızartırken bilmeniz gereken pişirme sırları. Öğreneceğiniz tarifler sayesinde pişireceğiniz tavuk daha da lezzetli olacak.

Berrin Yeşiltepe - Kuru tavuk çok popüler değil. Çoğu zaman kızarmış tavuğumuzun tadının Türk yemeği gibi olmasını isteriz.

Çıtır tavuk pirzola tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kg tavuk pirzola
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı galeta unu

Yapılışı

  • Yıkanmış ve süzülmüş tavuk pirzolaları bir tabağa alın.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağı ve diğer baharatları bir çatal yardımı ile karıştırdıktan sonra tavuk pirzolaları bu karışımın içine atın ve 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Kırıntıları sığ bir kaseye koyun. Yumurtaları da çırptım.
  • Köfteler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Fırında pişirilir. İstenirse bu tarif kızartılarak da kullanılabilir.

Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri