Herkesin çılgınca arattığı tarif "Dubai Çikolatası" evde nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Dubai çikolatası, son günlerde sosyal medyada herkesin önüne çıkan ve yemek için birçok tatlıcıda uzun sıra kuyruklarında beklediği bir tatlıdır. Peki son günlerin meşhur lezzeti Dubai Çikolatası evde nasıl yapılır

Sosyal medya tarafından son günlerde herkesin konuştuğu ve bu çikolatayı bulmak için uzun uğraşlar harcanan Dubai Çikolatası çılgınlığı devam ediyor. Her sosyal medya kullanıcısının karşısına çıkan ve akışkan Antep fıstıklı harcı ile iştah kabartan Dubai Çikolatası, arayanlar ve marketlerde bulamayanlar için evde yapmak son derece mümkün. Peki Dubai Çikolatası evde nasıl yapılır? Hangi malzemeler Dubai Çikolatası yapmak için gereklidir?

İçindeki kadayıf ve Antep fıstığı dolgusunun oranı ile orijinal tarifini birebir tutturmak isteyenler için Arap coğrafyasından ülkemizdeki kadar uzanan en popüler ve orijinal Dubai Çikolatası tarifi...


Orijinal Dubai Çikolatası malzemeleri

  • 6 yemek kaşığı çiğ kadayıf
  • 300 gram sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı antep fıstığı içi (ufalanmış)


Evde orijinal Dubai Çikolatası nasıl yapılır?


Dubai Çikolatası yapmak için öncelikle belli başlı önemli kurallar vardır. Bunlardan ilki kadayıfı bir ocakta kısık ateşle 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.

Ardından kavurduğunu kadayıfın içine Antep fıstığı ezmesi, Antep fıstığı içi, tahini ekleyerek karıştırın ve soğuması için bir kenara alın. Kadayıfın beyazlığının gitmesi ve çok kavrulmaması önemlidir.

Kadayıfları hallettikten sonra bir çikolatayı benmari usulü çikolataları eritin. Benmari usulü için bir tencerenin içerisine sıcak suyu ekleyin ve çikolata dolu kaseyi içine su gelmeyecek şekilde kendi halinde erimesini sağlayın. Bu esnada kasenin boyutu ve suyun çikolataların içerisine girmemesine özen gösterin.

Dubai Çikolatası evde nasıl yapılır

Dubai Çikolatası için evde bulunan buz kaplarını kullanabilirsiniz ya da istediğiniz muffin kek kalıplarında da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Buradaki tercih zevkinize ve isteğinize bağlıdır.


Benmari usulü eritilen çikolatayı kalıbınıza ince bir katman halinde dökün ve fazla olan çikolatayı kalıbın içerisinden boşaltın. Kalıbın içerisindeki çikolatanın soğumasını ve dış katmanının oluşması için buz dolabına ya da derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Tabanı şekil alan ve buzdolabında bekletilen Dubai Çikolatası'nın dış katmanının ardından içindeki akışkan dolgusunu kalıbın içerisine eşit miktarlarda ilave edin. Ardından kalan benmari usulündeki çikolatayı dolgunun üstüne dökün ve donması için buzdolabına tekrar götürün.


Yaklaşık 1-2 saat dinlenen Dubai Çikolatası'nın tadına bakabilir ve servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Orijinal Dubai Çikolatası en kolay nasıl yapılır?

Dubai Çikolatası Türkiye'de nasıl popüler oldu?


Dubai Çikolatası adından da anlaşılacağı üzere Arap coğrafyasından çıkmıştır. Birçok ülkede son günlerde sosyal medya platformu Instagram sayesinde popüler olan Dubai Çikolatası, 2023 yılında gurme Maria Vehera tarafından çekilen bir TikTok videosuyla beraber hayatımıza girmiştir.

Videonun paylaşılmasının ardından görüntüler hızla yayılmış ve 80 milyondan fazla izlenerek izlenme rekoru kırmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Silahlı saldırıda ayağından yaralanmıştı: Serhat Akın'dan umutsuz paylaşım
‘Yenidoğan çetesi' skandalında hastanesi de listedeydi: Eski Bakandan açıklama geldi
MasterChef Türkiye (16 Ekim 2024) sacher torte tarifi nedir? Sacher Torte içinde ne var?

Yemek Tarifleri Haberleri