Dışı çıtır içi yumuşacık kolay ıspanaklı tepsi börek tarifi

Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri olan börek, 7 den 70 e herkesin tükettiği bir hamurişidir. İster ani gelen misafire hemen kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Ispanaklı tepsi böreği tarifimizle siz değerli okurlarımıza tüm püf noktalarıyla aktardık.

Necdet Oktay Apaydın- Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri de hiç şüphesiz börekler ve çeşitleridir. İster ıspanaklı ister kıymalı, patatesli, peynirli içine ne eklemek isterseniz ekleyin börek yemeyi sevmeyen yoktur. Bizlerde siz değerli okurlarımıza bu serimizde dışı çıtır içi yumuşacık ıspanaklı börek nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? tarifini vereceğiz. Aniden misafiriniz geldiğinde ya da özel günlerinizde de yapabilirsiniz. Yapımı hem oldukça kolay ve herkesin rahatlıkla yapabilceği yufkadan yapılan ıspanaklı börek tarifimizi ister ıspanaklı isterseniz evinizde bulunan malzemelerle kolaylıklı yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ispanaklı Tepsi Böreği için Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 adet maden suyu
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 500 gram ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Tepsi Börek Yapılışı için

  1. İç harcı hazırlamak için soğanları yemeklik şeklinde küçük küçük doğrayın.
  2. Ardından tavaya zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
  3. Yıkanmış ıspanakları doğrayın ve tavanın içerisine alarak hafifçe karıştırın ve kapağını kapatın.
  4. Ispanaklar piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Tuz ve karabiber veyahut istediğiniz başka baharatları ekleyip (isteğe bağlı) karıştırın.
  5. Kenara aldığınız ıspanakları bir kaba alın ve üzerine peynir ekleyerek karıştırın.
  6. Böreğin sosu için yumurta, süt, zeytinyağı ve 1 şişe maden suyunu bir kapta karıştırın.
  7. Bütün bir yufkayı tepsiye serin. İçerisine kalan yufka parçalarını yerleştirin ve hazırlamış olduğunuz sodalı yumurtalı sosa parçalayarak koyacağınız yufkaları batırıp çıkarın ve tepsiye yerleştirin.
  8. Yufkaların orta kısmına ıspanaklı harcı dökün. Parçaladığınız yufkalarla üzerini yufkayla kapatmaya devam edin. Tekrar soslama adımına devam edin ve ıspanaklı harcı ekleyin.
  9. Böreğin üst kısmı için ayırdığınız son yufkayı da böreğin üzerine yerleştirin ve kalan sosun hepsini dökerek fırça yardımıyla yayın.
  10. Ispanaklı tepsi böreğini, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika boyunca üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bu Damla Çikolatalı Muffin`in içindekilere çok şaşıracaksınız

Yemek Tarifleri Haberleri