Damakları çatlatan 5 dakikada hazırlanan kolay Kısır tarifi

Ülkemizde özellikle altın günlerde vazgeçilmez aperatif ürünü Kısır'ın 5 dakikada çok kolay yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik.

Hüsamettin Ozan Aslan- Özellikle ülkemizde altın günlerinin vazgeçilmezi Kısır'ı sevmeyen ve tüketmeyen yoktur. Kısırın sadece 5 dakikada ve çok pratik şekilde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte tam kıvamında herkesin yapabileceği kolay Kısır tarifi..

5 dakikada kolay Kısır tarifi

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 orta boy domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet limon suyu
  • Yarım demet marul
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Dereotu (isteğe bağlı)
  • Kornişon Turşu

5 dakikada kolay Kısır Yapılışı

  1. 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın ve 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ardından burgurun demlenmesini bekleyin.
  2. Demlenen burgurun üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
  3. 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 limonun suyunu, küçük küçük doğradığınız kornişon turşusunu ve yarım çay bardağı nar ekşisini ilave edin ve karıştırın.
  4. Sonrasında yeşillikleri doğramaya geçin.
  5. Taze soğan, yarım demet maydanoz, yarım demet nane, dereotunu ve 1 orta boy domatesi doğrayın.
  6. Servis tabağına birkaç yaprak marulu taban yapıp kısırı içine ekleyin.

Servise hazır şimdiden afiyet olsun..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri